Az Ambassador Club Pécs a 2009. évi Ambassador díjat ? Gyuris Gábor és dr. Újvári Jenő úrnak ítélte, és adományozta a mai napon tartott ünnepségen.

Gyuris Gábor

? Gyuris Gábor

dr. Újvári Jenő

dr. Újvári Jenő

Ismét eltelt egy év, és eljött a Klub életében a legszebb, a legfelemelőbb esemény, az Ambassador-díj átadás.

Az 1993. évi Klub alakulás óta minden év októberében az Ambassador Club Pécs tagsága szavaz arról a személyről, vagy személyekről, aki(k) a kultúrában, az oktatásban, vagy a közéletben kiemelkedő teljesítményt nyújtott(ak), s így érdemesnek ítéli Ambassador-díjjal elismerni a munkájukat, és ezzel együtt az Ambassadori-eszmék egyik fő hordozójának jelölni.

Azon őrködünk, hogy ne törjön be közénk a politika szelleme, felülemelkedjünk a gyáva magatartáson, és kerüljük el a sértődöttséget.

A mi sorainkból igyekszünk kizárni a haragot, nincsenek egyéni érdekek, közöttünk nem fordulhat elő hazugság.

Mi egy olyan közösség vagyunk, akik őszintén és nyíltan mondják el véleményüket, hogy mindig egymás szemébe tudjunk nézni.

Kölcsönösen tiszteljük egymást, bizalomban és barátságban élünk egymás iránt. Mindig szívesen hallgatjuk egymást és mások gondolatait is, így sokat tanulhatunk a világ dolgairól.

Ha ez a pár gondolat velünk marad, akkor tovább erősíthetjük önmagunkat, a családunkat, az Ambassador Klubot, és ezen keresztül az egész Világot.