Ambassador  Club                                                  Ambassador Club

Ambassador Club Budapest

Kedves  Clubtársunk !

Legutóbbi  clubtalálkozónkon belekezdtünk őszi clubévadunkba. Vendégelőadónk / Horváth Gábor diplomata  /már többször ellátogatott hozzánk. Törzsasztalunk mellett felvázolta a nagyvilág aktuális politikai tendenciáit, diplomatikusan bővítgette diplomáciai ismereteinket.

Söreink között, végiggondolhattuk hol kezdődnek és hol végződnek a szomszédnépek nemzeti önérzetei és érzékenységei.

A desszertnél már azt találgattuk mégis milyen alkatú  külügyminiszterre lenne szükségünk, egy Martinuzzi Fráter Györgyre, avagy egy Göncz Kingára.  / Jó néha a végletekben gondolkodni? /

Talán nem túl erőltetett, végtelenül diplomatikusan felhívni a figyelmet hogy mi Ambassadorok is egyfajta, civil  követek vagyunk ám ? egy szabadidős életforma nagykövetei. Svájci  clubalapító atyáink nem véletlenül választották ezt a clubnevet.

Nem a politikát, csak a civil szférát képviseljük. De egy demokratikusnak gondolt  társadalom minőségét, nem kevés mértékben, éppen ilyen típusú clubok működése  is adja.


Egy barátságokra épülő, a családi háttereket  / feleségeket / is –  ésszerű mértékben ! –  bevonó társaság.

Amely kulturált közösségi programokban, emlékezetes kirándulásokban, finom érzékekkel megválasztott törzshelyekben, megbízható gasztronóm ismeretekben és mindig az alkalomhoz jól illő, tájékozott italkultúrában is érdekelt.

Ez – bizonyos látszatok ellenére  is  – nem csupán egyszerű szórakozás, szimpla kikapcsolódás, hanem hasznos szórakozás és ha igényesen csináljuk, nyugodtan kihúzhatjuk magunkat, hogy egy normális társadalom számára sem vagyunk érdektelenek. Nem akarjuk elragadtatni magunkat, hogy : ? A Társadalom, mi vagyunk , ?de azért egy kicsit emberségről példát, vitézségről formát? mi is adhatunk. /Végváriak clubjának dicsérete /

/Arról nem is beszélve, hogy : ?? Igyunk, lakjunk egymással vígan szeretetből.? /

Node, távolodjunk a vezércikkszerű megnyilvánulásoktól. Az Ősz tehát megkezdődött és eddig legjobb arculatát mutatta, amit érdemes lenne még jobban kihasználni.

Addig is hirdetjük örömmel, hogy e havi rendes clubtalálkozónk pontos időpontja :

2009. október 15. / Clubcsütörtök/

Helyszín : Rozmaring Vendéglő

/     óbudai  Rakpart   /

Kezdete : 19:00  óra

Várható  clubtémák:

1.  Aktuális Ambassador Információk

2.  Beszélgetések a Törzsasztal mellett

Akták, dossziék, titkok !

Előadó: Dr. Gálszécsy  András ny.miniszter

/alapító clubtagunk /

3.  Egyéb

A Kincstáros úr immár  őszi üdvözletével jelentkezik. Tájékoztatása szerint kimutatható ? amit Ő mindig is jelzett ! ?gazdag szakirodalma van, hogy azon clubokban  ahol  rendezve vannak a tagdíjak, csak finoman mosolyognak a gazdasági válság hallatán. / J.M.Keynes, D.Ricardo, A.Smith /Diplomatikus képzéseink szellemében?/

Kelt, Óbudán 2009. október, avagy Mindszent Havának 9.napján

Ambassador  üdvözlettel

Fekete János ? clubtitkár

S. J.   –   clubkrónikás

Clubböngészde:

www.ambassador-pecs.hu : www.ambassadorclub.org :       www.ambassadorclub.hu