Ambassador Club Budapest - logó

Ambassador Club Budapest

Kedves  Clubtársunk !

Itt vagyunk a Húsvéti Ünnepek után és itt állunk egy országos Választás elött. Ha jól emlékszünk, ez is volt már  Ünnep .

Azonban  a választással kapcsolatos, valamikor ünnepinek mondható érzések az évtizedek múltán, valahogy másfajta érzésekké alakultak. Nagyon vegyes érzésekké.

Az Ambassador Club fontos jellemzője, hogy politikamentes, ahogy  Alapszabályunk mondja : ? tevékenységében politikamentes, de tiszteletben tartja mindenki világnézeti és vallási meggyőződését.?

Ez talán clubunk ? és minden szabadidős club ? egyik vonzereje is.

Mert ahol a  Politika és különösen a Pártpolitika ? keze, beteszi a lábát”, ott  előbb-utóbb sajnos szétzilálja a clubközösségeket.

Persze, ha lenne egy olyan párt ,amit  pl : Jaroslav Hasek 1911-ben , prágai sörözőkben alapított   / ? A törvény keretei között működő, fontolva haladás pártja ? /    ahol kizárólag sörözőkbe folyt a korteskedés   / ? Aki jelöltünkre szavaz,annak megígérjük,hogy táviratilag tiltakozunk a mexikói földrengés ellen ! ? akkor talán néhány jelölögyűlésre érdemes lenne elmenni?

/Egyébként Hasekék is kaptak 39 szavazatot ! /

De hát az ilyenek is inkább a kellemes szabadidős tevékenységek közé tartoznak.

Legutóbbi találkozásunk Közgyűlés volt, amit akár Küldöttgyűlésneknek is  tekinthetünk  hiszen  pécsi és ceglédi  barátaink is részt vettek. Tájékoztatást kaptunk a júniusi  Nemzetközi Clubtalálkozó fejleményeiről.

A viszonylag  későn kapcsolók kedvéért, / ! / az időpont :  Június  24-25-26-27  !

Az eddigi visszajelzések alapján, jelentős  részvételü, komoly érdeklődéssel kisért, igazi Nemzetközi Clubtalálkozó várható.

Lesz itt kérem zenés ébresztő,kedélyes városnézés,siklósi-villányi borút,szigetvári gyógyfürdő, / gyógypezsgővel /, polgármesteri pohárköszöntő, és talán még püspöki áldás  is.

De a legfontosabb a baráti  Találkozások és  Viszontlátások kedves és kellemes lehetősége.

A jövő heti  clubülésre megérkeznek a konkrét részvételi költségek, ezt  követően mindenki  érezze úgy mintha  mennyei  krupiéi hangot  hallana : Uraim tegyék meg tétjeiket  !  – vagyis kérjük a névszerinti  jelentkezéseket.

Aki már szervezett hasonló rendezvényeket az pontosan tudja, milyen bosszantó a megbizhatatlanság, a kiszámíthatatlanság –  ami ezen túl anyagi kárt is okoz.

Akkor térjünk a magunk kis Törzsasztalához.

Örömmel hírdetjük, hogy e havi, rendes clubülésünk pontos időpontja :

Április  15.  / Clubcsütörtök /

Helyszín : Rozmaring Vendéglő

/ óbudai   rakpart  /

Kezdete :  19  óra

/ Clubüléseinkre a Nemzeti Ambassadorclub valamennyi tagját  és vendégét szívesen  látjuk   –    ha erre jár . /

Várható  beszédtémáink :

  1. Aktuális Ambassador Információk
  2. Beszélgetések a törzsasztalnál

Egy óra  Óra  !

Vendégelőadó : Záruba Károly

mérnök  úr, óratechnikaszakértő

/ Technikai munkatárs : Lukács György úr/

A  Kincstáros Úr  e havi rendes üzenetében M.Friedmanra  hivatkozik, aki szerint  ? Akárhogy is számítgatom legjobb tanulmányaimban ,   –   kétszer ad, aki gyorsan ad ! ?

/Friedman:The Counter ? Revolution in Monetary Theory 1970 ,London ,Westminster / Nobel díj /

Ami a többit illeti , megbeszéljük  majd a  :  clubban !

Kelt, Óbuda, 2010 .április avagy

Szent György havának 8. napján      Ambassador  üdvözlettel

Fekete  János  titkár

Seregélyes János  krónikás