Ambassador Club                                                                      Ambassador Club

Ambassador Club Budapest

Kedves  Clubtársunk !

Még benne vagyunk a Nyárban –  aminek általában egyértelműen jó állapotnak kéne  lennie.

2010  nyárévadja , több éghajlat  vendégszereplésére  alkalmasnak mutatkozó  évszak. Van itt  kánikula is, meg jégeső is, van itt UV sugárzás és trópusi orkán. Kár hogy egyenlőre még nem mi válogathatjuk meg, mikor melyikre  és mennyire lenne szükségünk.

Lehet hogy egyre jobban felértékelődik a meterológiai  pálya, amit eddig a madárjóslatok érdekes, de nem a törvényszerű bizonyosság szintjén kezeltünk. Egyre inkább azzal  kezdődik a napunk, hogy nézzük csak meg az aktuális  előrejelzéseket, jóslatokat. Nem csoda, hogy  kialakulnak bizonyos meterológusi  rokonszenvek, bizalmak,  sőt kedvencek, akár sztárok is.

Egyeseket közülük akár Köztársasági Elnöknek is szeretnénk, – így pontosabban  látnánk e funkció alkotmányos tiszteletre méltóságát ? másokat eltiltanánk a pályától és kártéritési felelősségeket fogalmaznánk. Persze ahol  van felelősség, az  már nem lehet olyan vonzó pálya sem ?

Node, vissza a  Nyárhoz.

Vajon melyik clubtársunkat, merre  találja a Nyár  ?/ Jókedvünk nyara ? /

Legjobb tudomásaink szerint  :

Ujlaky  Elnök urat  az Adria mellett, Fekete Titkár urat  Balaton-felvidéken, Tóth  Kincstáros urat dél-balatoni vitorláshajókon.

Naszály Attila  Austriában,  Rózsahegyi Gyuri  Németországban, Müller Géza  Lipcsében, Fritsch Laci a  Kárpátokban keresi  meterológusban az igazit.

Lukács Gyuri, mint clubházigazda  dörgicsei birtokán készül a Nagy Clubkirándulásra és erősen dolgozik   az ott reánk váró vonzó és egyedi  clubprogramok hatástanulmányán?

Jelen évszakunkban  felértékelődnek az un: könnyű  nyári ételek pl: töltött paprika,töltött padlizsán  ? amit a török hódoltság kultúrhatásának, vagy a lecsó amit éppen e török kultúrhatás elől menekülő rácoknak  köszönhetünk./Így lehet a vesztes csatákat javunkra fordítani ! /

Felértékelődnek a könnyű , tiszta borok is, aminek folyamatos természetes kívánása finoman jelzi folyadékigényünket. De csak egy nagyon beszűkült gasztronómus nevez folyadékutánpótlásnak olyan borokat, mint    a  balatonfelvidéki  lágy fajtajelleges olaszrizlingek, finom savú szürkebarátok, élénk chardonnayk  vagy a homoki könnyű kövidinkák, fűszeres traminik, bársonyos cabernet sauvignonok .

Ilyenek mellett  el lehet merengeni eltűnt ízek nyomában, mit is tett velünk a filoxera, mennyi ma már megismerhetetlen szőlőfajtát,í zfélét, illatot és aromát ragadott magával –  az ezek nyomán keletkezhetett hangulatokról, kedvekről, reményekről és Lillákról?már nem is beszélve?

Máskor ilyenkor Augusztusban szerveztünk óbudai  peripatetikus sersétát,/ 2001 / vagy  próbáltuk  áttenni  nyári székhelyünket pl. az óbudai Ladik csárdába./2004 /

Most koncentráljunk a szeptember  elejei   / Szept. 3-5. !  / dörgicsei   clubhétvégére.

Igen, mert ekkor Lukács Gyuri nyári szálláshelyén találkozunk.

/Az  alig  várt megjelenés, péntek du: 14 órától ajánlott !  /

Naszály Nemzeti Elnök úr a főzést illetően, határozott chefi ambiciókat jelzett, / bizonyára végiggondolja több évtizedes orvosi tapasztalatát  is  /  ezen vállalkozás , fölött a clubvezetőség  –  az Ambassadortól elvárható bizalom határain belül   –   védnökséget vállalt.

Az étlapot legközebbi találkozásunkon, demokratikus vitára  bocsátjuk .

Az  augusztus  egy olyan hónap ami  módosítja ?egyébként jól megválasztott  clubidőpontunkat . Nem az időjárás,hanem ? az egyébként ugyancsak jól megválasztott ?  Állami Ünnep  időpontja miatt.

Egyes történészek szerint István király, már  Intelmeiben is  arra int , Augusztus 20-a elött , ne szervezzen clubüléseket a magyar !

Erre figyelemmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubtalálkozónk pontos időpontja:

Augusztus  26. / Ez is csütörtök /

Helyszín:  Rozmaring Kertvendéglő

Kezdet : 18,30 óra  !

A többit pedig megbeszéljük majd a clubban !

Kelt,Óbudán 2010  augusztus ill a régi  Magyar Naptár szerint Kisasszony havának  11.napján

Ambassador  üdvözlettel:

Fekete János

clubtitkár

S.  J.

clubkrónikás