Ambassador  Club                                                                    Ambassador  Club

Ambassador Club Budapest

Kedves  Clubtársunk !

Megkezdtük hát az évet, a clubévet  is.  Ami  pontosabban márciusban, az alakulás hónapjában  fordul a 20. clubesztendőbe.

Végigtekintettük a Törzsasztal mellől, az év Eseménynaptárát lehetséges clubtémáit,meghívandó előadóit, –  baráti íróktól kezdve, baráti professzorokon át, különleges mesterekig. Úgy néz ki,l esz témánk.

Egyetértettünk, hogy az év kiemelkedő eseménye a pécsi, júniusi  Nemzetközi Ambassador Találkozó. Ezt minimálisan a lelkes részvétellel  illő  támogatni. Tehát  mi szerepel már most minden naptárban ami Ambassador  ?

Június 24-25-26-27 !    Pécs !

A  programtervezetről  is egyre többet tudunk, ezt mellékeljük is.

Megtartotta  székfoglalóját legújabb clubtársunk, Hegedűs Attila úr beszámolt tudományos és magánéleti kisérleteiről, és aki még nem ismerte kellően, személyében igazi Ambassador igéretet fedezhetett fel.

Az év első kollektív clubkirándulása a havas Görcsönybe vezetett. Hála a legendás Polgármester úrnak, ismét jól szervezett,  profi , a nemzetközi állatetikai igényeknek is megfelelő Disznótourba volt részünk.

Az a szombat volt szegény állat ?D? Napja! Akik korán keltek, elmondhatták a költővel : ?Láttam a boldogságot én, lágy volt, szőke és másfél mázsa ?. Aztán drámaian peregtek az események és már 9 órától kezdve ,óránként leróhattuk kegyeletünket a sertés földi maradványainál.

Node, micsoda maradványok voltak ezek: vese-velő, resztelt máj, aranyló  orjaleves ?És micsoda kegyelet?micsoda farkas-kegyelet?

Közben egyre szebben  hullott a hó. Ugyanakkor a pécsi  TV, portré filmet forgatott Koncz polgármester úrral.  Mi a háttérben, sziluettszerüen  statisztáltunk. /Az feltehetően kitetszett, hogy a Polgármester úrnak  jól lakott szavazói vannak?/

A délután folyamán Gerendás  Péter énekes-gitáros művész úr ajándékozott meg bennünket egy jó órás, kiváló műsorral. Meggyőződésünk, hogy egészen egyedi  produkcióban volt részünk és a jó hírű Guitar-Man, sokunkkal  gyarapította híveinek táborát.

/Ez volt a : ? Szellemi  Disznótour ? ahogy  néhányunk egykori  tanára, néhai Somorjai Tanár úr szokta volt mondogatni, egykori magyar órákon , ?az ezerszer áldott nyolcadik kerületben ?.- ahogy még Fejes Endre vélte ./

Node térjünk vissza a törzsasztalhoz :

Örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubtalálkozónk pontos időpontja :

Február  18. / Clubcsütörtök /

Helyszín: Rozmaring Vendéglő Clubterem

/óbudai  Rakpart,Árpád fej.u.125./      Kezdete :  19 óra

Clubüléseinkre a Nemzeti Ambassador Club valamennyi tagját és vendégét szívesen látjuk ? ha erre jár.

Várható témáink :

1. Aktuális Ambassador Információk                          Beszámoló  a pécsi clubtársak terveiről /

2. Beszélgetések a törzsasztalnál:                              Emlékeim egy elmúlt korszak vendéglátásából !

Vendégelőadó : Buvári Tamás úr

/A HungarHotels Rt.Szállodalánc ny.Vezérigazgatója/

A  Kincstáros Úr e havi  kincstári üzenetében mintha megcsillanna  a kincstári optimizmus. Januári találkozásunkkor azért  törlesztettünk törlesztenivalónkból.

De ahogy a klasszikus közgazda David Ricardo mondja : ?A rendszeresen fizetett clubtagdíj kérem, maga az állampolgári öntudat?? / ?A politikai gazdaságtan és az adózás  alapelvei ? ?London ,1821 /

Ami pedig a többit illeti, megbeszéljük majd a : clubban !

Kelt, Óbudán 2010 február avagy

Böjtelő  havának  11.napján

/A kántorböjt kezdőnapja !/                    Ambassador üdvözlettel

Fekete  János  clubtitkár

S.  J.      clubkrónikás


Clubböngészde:

Ambassador Club Magyarország

Ambassador Club Pécs

Nemzetközi Ambassador Club (IAC)

Ambassador  Club  Pest – Buda