IAC Találkozó Pécs 2010

Kedves Ambassadorok, Barátaim, Vendégeink!

A pécsi regionális Ambassador Club elnökeként, az egész klub nevében köszöntelek benneteket! A világ 12 országából érkeztetek ide hozzánk, Magyarországra. Legtávolabbi barátaink a Fülöp szigetekről és az USA-ból érkeztek. Szintén nagy utat tettek meg vendégeink: Svédországból,  Franciaországból, Hollandiából és Belgiumból.  És akik a legközelebbi tájakról érkeztek, azok a németországi, svájci,  olasz, román és osztrák Ambassador klubokat képviselik.

A nemzeti Ambassador elnökök mellett meghívtuk erre a találkozóra a határon túli magyar regionális Ambassador klubok képviselőit is: Csíkszeredáról és Kolozsvárról, valamint a magyarországi regionális Ambassador klubok képviselőit: Ceglédről és Budapestről. És itt vagyunk mi is a pécsi klub tagjai.

Villányban vagyunk, amely az egyik hagyományos magyar borrégió.  Ez a hely, azért különleges számunkra, mert Polgár Zoltán és kedves felesége, Polgár Katalin (akiknek a picéjében most vagyunk) Ambassador díjat kapott 1998-ban, mint olyan személyek, akik az Ambassador értékeket képviselik és pozitív befolyással vannak környezetükre.

Kérlek benneteket, bízzatok bennünk! Sokszor kóstoltuk már ezeket  a kiváló borokat és érkezésetek előtt is ellátogattunk ide. Leteszteltük azokat a borokat, amelyeket Ti is meg fogtok kóstolni. Ilyen áldozatokra, mindig készek vagyunk a klub jóléte érdekében ? ahogyan azt mondani szoktuk.

Polgáréknak hagyományos és speciális boraik is vannak. A Rubin Cuvée 2008 vörösbort választottuk Ambassador bornak és a nap végén meg is fogunk ajándékozni benneteket ezzel a borral.

Polgárék minden évben ugyanazokról a szőlőtőkékről szedik a szőlőt, ugyanabban a pincében készítik el a zamatos nedűt, ugyanazzal a névvel illetik az egyes borokat. Ezek a borok hasonló karakterűek, az egyes évjáratok azonban mégis különböznek  kicsit egymástól. Mi Ambassadorok olyanok vagyunk mint a jó borok: hasonlítunk is egymásra, de különbözünk is. Hasonlítunk egymásra, mert hasonló értékeket képviselünk, így ismeretlenül is bízhatunk egymásban. Különbözőek is vagyunk, ami azt jelenti, hogy tanulhatunk egymástól, gondolatokat cserélhetünk, inspirálhatjuk egymást.

Mélyen meg vagyok arról győződve, hogy akkor válhatunk virágzó klubbá, ha erős kapcsolat van minden Ambassador tag között. Az erős kapcsolatokhoz mind bizalomra, mind inspirációra szükség van.

Élvezzük a ma este kiváló ételeit, illatos borait  és élvezzük egymás társaságát! Egészségünkre!