RAC Pécs Klubnap témája Az Isteni formulaA hagyományok arra szolgálnak, hogy minden szabályt megszegve eltérhessünk hagyományainktól. Sajnos, hiába volt a közös megegyezéssel történő klubnap-áthelyezés, sajnos csak kevesen voltunk jelen az Ambassador Club Pécs mai klubnapján – súroltuk a határozatképesség határát.

Ahogy Seregélyesi János (RAC Budapest) barátunk írja mai bejegyzésében: “…De hát nem kell mindig határozni….”

dr. Lustyik György fizikus klubtársunk hívta fel figyelmünket J. R. dos Santos: Az isteni formula című könyvére, amely nem csak a világban, hanem Magyarországon is rendkívül sikeres volt.

Isten létének tudományos bizonyításának kérdéseit feszegeti a szerző, ismert és valós fizikai, kvantumfizikai törvényszerűségeket kever egy ponyvairodalmi szerelmi- és kémtörténet szálai közé.

Lustyik Gyuri előadását követően Héder Sanyi barátunk mondása igaz lett: az is hozzá tudott szólni a kialakuló beszélgetéshez, aki nem olvasta a regényt. :)

Nem egyszerű felfogni, hogy a világegyetem kialakulása kb. 13,7 milliárd évvel ezelőtt egy gombostű fejénél is kisebb állapotból az ősrobbanással (Big Bang) jött létre; az univerzum anyaga és térdieje a relativitás-elmélet szerint szorosan össze van kötve. Azaz az Univerzum az idejével együtt létezik csak. Ha nincs Univerzum, akkor nincs idő. Tehát, nincs olyan, hogy “az Univerzum előtt”.

Persze, ha volt kezdet, akkor lesz vég is (bár a végtelen fogalma okán számunkra felfoghatatlan).

Ha nem is oldottuk meg az univerzum minden kérdését, azért a babgulyást, amit rendeltünk, hősiesen elfogyasztottuk, majd még a beszélgetés nyomán elgondolkodva búcsúztunk egymástól.