Ambassador Club Pécs - a tekeverseny fő kellékeEgyszerűen és szerényen csak úgy hívjuk: The Closed Bowling Word Championship of Ambassador Club Pécs, azaz az Ambassador Club Pécs zártkörű bowling világbajnoksága.

Az igazán nem a mi hibánk, hogy az alkalmas bowlingpályák száma csökkenésével tekére váltottunk, de hagyománytiszteletből (és az ellenség megtévesztéséül) továbbra is a bowling szót használjuk.

A hagyományok arra valók, hogy az ember mindig vissza-visszatérjen, bármilyen nehézségek tornyosuljanak elé. Ezer Feriék Szigetvárról jöttek, pedig olyan köd volt, hogy az autó elejére ki kellett tenni a fehér botot…

…de úgy látszik, a hagyomány, az hagyomány: Kiss Gáborék nem tudtak eljönni, de kölcsönadták Gréti lányukat Oláh Mónikának (a nagynéninek), Gerencsér Judit beugrott Mirkóval, hogy itt is örülhessen a gyerek az apjának. Kondortom és az ő Jucája születésnapra voltak hivatalosak, de előtte még beugrottak egy kicsit. Kesu külföldön tartózkodik, de párja, Koveva, fontosnak tartotta, hogy legalább nézőként megjelenjen.

Szóval, csapkodhatnak körülöttünk a gazdasági élet villámjai, mégis fontos, nagyon is fontos ez a kis baráti béke-sziget mindenkinek; egy kis mozgás, egy kis tere-fere, egy kis könnyed vacsora… tengercsepp-mennyiségű barátság… 🙂

Ambassador Club Pécs - tekeeredmények-2011-11-184 csapat, csapatonként 3-3 fővel versengett a bajnoki címért, fejenként 4 x 10, azaz 40 dobással. A verseny nagyon szorosra sikerült; az első helyért Ernőpapának a leges-legutolsó kőr legutolsó gurításánál elég lett volna 3 bábut feldönteni, de ő a biztonságra ment, és 5 fát dobott, így 2 pont előnnyel az élen végeztek.

2011. év győztese: az egész Ambassador Club Pécs! 🙂 Első helyezett, ezzel egy évig otthon szidolozhatják a kapott aranyérmük mellett a vándorkupát is, a Kovács Família (Kovács Andrea, Kovács Tíbor és Kovács Ernő). A második helyet KondorTom csapata (Kondor Tamás és az ő Jucája, kiegészülve Katics Jocó főszervezőnkkel) szerezte meg. A bronzérmes Kállai csapat (Kállai Soma és kis Soma, Ezer Ferivel feljavítva) alig 11 fával maradt el az első helyezettől. A negyedik helyezett Síkfői csapaton (Síkfői Tamás és a kis Síkfői Tomi, Oláh Mónikával ) meglátszott, hogy a családfő maródi.

Az egy sorozatban legtöbbet dobó címet Ezer Feri szerezte meg a maga 58 pontjával. A gyerek-kategória aranyérmese Síkfői Tomi lett, a hölgykategória bajnoka Jucánk lett (129 pont), Mónika (118) és Andriska (106 pont) előtt. Alig 23 pont az első és a harmadik helyezet közötti különbség…

[nggallery id=17]