Ambassador  Club                                             Ambassador  Club

Ambassador  Club  Budapest

Kedves   Clubtársunk  !

Legutóbbi clubestünkön csaknem teljes számban gyűltünk össze. Sőt, még vendégek is érkeztek belföldről és Kolozsvárról. Bizonyára a téma  is  /egészségügy?elvégre  szép lassan öregszünk?/ bizonyára az előadó  is / Naszály Tanár Úr /  vonzotta az érdeklődő Ambassadorságot.

Persze a ?mai magyar egészségügy? évtizedek óta ügyesen tartja megoldatlanságát, fejcsóváló beszédtémaságát, sokszor  abszurditását.  A legutóbbi 20 évben,  féltucat egészségügyi kormányzat próbálta megoperálni. Mint észleljük: sikertelenül. A társadalom sokkolásában már van némi siker?

Az  előadásból  megtudhattuk, hogy itt már régóta kevés a Hippokratesi eskü jóhiszeme. Itt már régóta nagyipari iparszervezési módszerek uralkodnak, az orvosnak nem nagyon nézik el, hogy csak a betegre figyeljen, jobban kell ismernie a különféle költségvetési mutatókat, figyelmesebben kell figyelnie gyógyszeripari  Down Jones indexet, havonta számolnia kell az orvosi műszerek amortizációjával, hetente el kell merülnie  a különféle statisztikákban, és naponta lojális adóalanynak kell mutatkoznia a rendvédelmi dolgozókhoz  hasonló  készenléti állapot mellett.

Az egymást váltogató egészségügyi kormányzatok, mindig máshová jelölik az egészségügyi frontvonalakat. Már régóta nem a bravúros sebészt illeti az elismerés, taps, hála – hanem a biztosítót, aki  fizeti  a műtétet. Nem születnek már  érzelmes dalocskák az orvosi pályáról, hogy ?Doktor Úr, doktor úr, a Maga szíve sose fáj ?? ehelyett szédelgő feldicséréssel rokon természetgyógyász-reklámok jönnek + ÁFA.

Az egyébként szépen, lassan, finoman idősödő Ambassador tagság, egyenlőre még korához méltó, könnyebb bajokkal lavírozgat ? legalábbis ebben reménykedik.

De ha megenged magának némi belegondolást a Nagy Magyar Egészségügybe, elbizonytalanodva keresi, merre találja orvosát vagy gyógyszerészét akitől megkérdezheti??

Az Ambassador, mint clubszervezet, azonban még egészségesen működik. Talán itt-ott, vannak bizonyos tünetek. Pl: nem kevés érdektelenség tapasztalható  az ősi, nosztalgikus Tiszakécske ügyben. A megküldött honlappal kapcsolatban, nem érkezett érdeklődés. Pedig még lehetne  mire visszatérni.

Titkár úr, latba vetve legerősebb szentendrei  kapcsolatait  – már-már az a tekintélyelv erőfölénnyel visszaélés határán – dolgozik egy  hétvégi Szentendre-Skanzen projekten.  Ez  családos  program lenne, kiskorúakkal  előnyben. Egy kis honismeret, chatagona chu-chu kisvasút, vendéglőismeret bővítés.

A nyári hónapokban a szokásos, külön program nélküli  spontán sörözések a kerthelyiségben.

Most azonban, örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubtalálkozónk pontos időpontja :

Június  16. / Clubcsütörtök /

18  órától  !

Helyszín : A  20  éves  Rozmaring Vendéglő

/ Óbuda, Duna part /

Kezdete :   18  óra  !

/Clubestjeinkre minden rokon Ambassadort  is várunk ? ha erre jár !/

Júniusi  beszédtémáink:

1. Aktuális Ambassador Információk /A berlini Ambassador Találkozó/

2. Ambassador  előadás Mit ér a gyümölcs , ha Magyar ?

Előadó : Dr. Hegedűs Attila clubtársunk, egyetemi docens, kutató, /Corvinus Egyetem Kertészmérnöki kar Genetikai és Növénynemesítő Tanszék/

3.  Egyéb,   miegyéb

A  Kincstáros Úr havi, szívélyes üdvözletét küldi. Jó hír, hogy az Ambassador Clubnak nem kell értékpapírokat kibocsátania, ha mindenki befizeti ? az egyébként megszokott, nem emelt, inflálódás mentes  ?  tagdíjakat.

Clubtagdíj:               6.000  Ft.

Nemzeti Tagdíj:        3.000 Ft.

Nemzetközi Tagdíj : 12.000 Ft /50 EU /

A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban !

 

Kelt, Óbudán, 2011. június avagy Szent Iván havának 8. avagy Medárd napján

Ambassador  üdvözlettel

Fekete  János. s.k

clubtitkár

és

Seregélyesi  János  s.k.

clubkrónikás