Ambassador  Club                                       Ambassador  Club

Ambassador Club Budapest

Kedves  Clubtársunk  !

Legutóbbi clubesténken, viszonylag szerény számban ültük körbe a törzsasztalt. /Azért  határozatképesek lettünk volna, ha éppen határoznunk kellett volna. De hát nem kell mindig határozni. Néha  hasznos lehet egy kis határozatlanság ?/

Pedig érdekes témát választottunk. Felhasználva kedves clubelnökünk, több évtizedes távol keleti közvetlen ismereteit, Japánról meséltettük. Az aktuális érdeklődést a közelmúlt Japán természeti katasztrófája váltotta ki. Elnökünk felvázolta a Japán történelem ismert és ismeretlen változásait. Ezekben próbáltuk keresni a Japán nemzet- karakterológiája kialakulásának jellemzőit. A mi európai kultúrtörténet szemléletünk alapján eddig – talán kissé lekezelően –  Távol Keletet mondtunk. A világgazdasági  folyamatok átrendeződése miatt azonban lassan indokoltabb lesz a Távol Európa kifejezés.

Japán azért még sok szempontból egzotikus ország, de már nem csak csodálkozást, hanem egyértelmű elismerést  is vált ki.

Egyszerre van jelen a meglepő hagyománytisztelet és a gyors változás, a természettudatiság és robottechnika, a sokszor érthetetlen udvariasság és ugyanakkor kegyetlen fanatizmus.

A sok izgalmat igérő  –  bár kissé eltúlzott, késleltető effektusoktól zsúfolt előjátékú –  gésakultúra és a szigorú, kedélytelen szamuráj etikai kódex.

A Japán társadalom fantasztikus közösségi és munkamorálja, irigyelt megoldó készsége alapján, joggal hihetjük ha van társadalom aki viszonylag rövid időn belül  kilából a tragédiából akkor az a Japán. /Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy direkt jó helyen rengett a föld?/

A mi kis clubunk szempontjából pedig egy érdekes és hasznos  beszélgetést  köszönhettünk  elnökünknek.

További programjainkat illetően,  hagyományaink  szellemében  kívánatos lenne egy szokásos laza, tiszakécskei kirándulás.

Az időpont kiválasztás szempontjából ? az előzetes puhatolózás alapján ? nehezebb a kikristályosodás.

Így több időpontot is kínálunk :

Lehetne  :  május 27-29.

Lehetne :  június 17-19.

Lehetne :  június  24-26.

? Ez a kérdés : válasszatok ! ?  –  mondja a költő !  /De azért viszonylag rövid időn belül   !   – pontosítjuk a végiggondolatlanul nyitva hagyott költői kérdést? /

Mindezek  alapján  örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes  clubtalálkozásunk pontos időpontja :

Május 19. /Clubcsütörtök/

Kezdete : 18   óra

Helyszín : Rozmaring  Vendéglő

/ Óbuda /

Kezdete : 18  óra  !

Témáink:

1. Aktuális Ambassador  Információk

2. Ambassador kiselőadás:

Miről beszélünk ? Egészségügy ? Egészség ? Ügy ? Betegségipar ?

Előadó : Dr.Naszály Attila  úr, közismert  clubtársunk

3. Egyéb

Kedves  kincstárosunk  nemcsak e havi kincstári optimizmusát küldi , hanem Marxal figyelmeztet, hogy a  spontánul  feltöltődő clubpénztár, újrateremti a  pénztári  egyensúlytalanságot !

Ezért a tudatos, tervezett befizetésé a jövő!

De hát ilyenekről legjobb beszélgetni a Clubban !

Kelt, Óbudán, 2011. május  avagy

Pünkösd  havának  11.napján.

Ambassador   üdvözlettel:

Fekete  János   s.k.

clubtitkár  úr

Seregélyesi  János

clubkrónikás úr