Ambassador Club                                                     Ambassador Club

Ambassador Club Budapest

                        Kedves  Clubtársunk !

Legutóbbi clubestünkön elkezdtük érdemi tavaszi clubprogramunkat. Ez évi első vendégelőadónk dr.Tanka László úr volt,  a Magyar Világtalálkozó Szervezőbizottság Elnöke. Elsősorban az Észak Amerikában élő magyarok ismerője.

Rokonszenves szemléletű előadásában nem a kevesek sikertörténeteiről, inkább az átlagos sikerű emigráns életpályák gondjairól mesélt.  A sokszor csak többgenerációsra sikeredett beilleszkedésekről, a még itthon megszerzett szaktudások elismertetési harcairól, a hazai szemléletek más szemléletekkel való találkozásairól, az elvárások és teljesítmények egy másfajta megfelelési kényszereiről.

 ??Szívet cseréljen az, aki hazát cserél! ?? sokkolta Tompa Mihály egy kitántorgott költőtársát Kerényi Frigyest,1852-ben (Sajnos hatásosan. Öngyilkos is lett Kerényi…)

Talán a ?Világban valahol otthon levés? sokszor ambivalens érzései is segítik a Tanka úr által szervezett Magyar Világtalálkozók sikereit. Idén is lehet találkozni: július 1-8 között, Budapesten.  /www.vilagtalalkozo.hu/

Június elején, ha nem is házigazdai, de legalább egy hilfsbereitschaft?os idegenvezetői  elvárásoknak megfelelő clubtárs-találkozó elé nézünk. Amint arról már többször szó volt, svájci, rapperswili  clubtársaink érkeznek. Javasolt pohárköszöntések: Éljen és virágozzék, örök és megbonthatatlan!/Ezek egy ideig beváltnak látszottak. /

Aztán! Legalább év eleje óta görgetjük magunk előtt egy új kincstárnok tisztség megválasztásának  gondját. Kedves kincstárosunk már többször is határozottan lemondott. Helyébe pedig, már többször is nem jelentkezett senki.

Bizonyos szempontból érthető, hogy némely fontos pénzügyi pozíciókkal kapcsolatban kialakult egyfajta bizonytalanság. /Itt a sajnálatos Strauss-Kahn esetre gondolunk?/ Mégis meg kéne oldanunk ezt a házi-feladatot.

Mindezen gondolatok hatása alatt, örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubtalálkozónk pontos időpontja :

           2012. május 17.  !   / Clubcsütörtök /

Helyszín: Rozmaring  Vendéglő

     /  Óbudai   rakpart  /

            Kezdete: 19 óra  !

Várható  témáink :

1.  Aktuális Ambassador Információk

2.  Ambassador  Asztali beszélgetések:

                      Vendégelőadó: Dr. Kovács Kázmér úr, ügyvéd, egykori clubtagunk

                                   Téma :  Jogkanyar  /Az autós és egyéb jogok sávváltásai, a jogalkotás sebességválasztása és a jogalkalmazás követési távolsága./

Clubestjeinkre minden kedves, távolabbi clubtársunkat is várjuk ? ha erre  jár !

Talán tervezgethetünk kirándulásokat is. Bizonyára többen vannak akik ebben az évadban is vállalkoznának egy nosztalgikus tiszakécskei clubhétvégére. Korunknak és egészségi állapotunknak megfelelő kikapcsolódási igényekkel.

A többit pedig, megbeszéljük: majd a clubban !

Kelt Óbudán, 2012. május, avagy  Pünkösd havának 9. napján.

     Ambassador üdvözlettel

                                                                       Fekete János s.k.

                                                                            clubtitkár

                                                                           S.  J.    s.k.

                                                                          clubkrónikás