Ambassador Club                                                    Ambassador Club

Ambassador Club Budapest

 

          Kedves  Clubtársunk !

 Az új clubév első clubestje, az induló clubévad lehetséges témáinak, lehetséges előadóinak latolgatásával telt el. Az a tapasztalatunk, hogy a jó témák megtalálásához mindig segítettek az aktuális történések. Ezekről általában gondoskodik maga az : ? Élet ?. /Ehhez persze egy ilyen érdekes, változatos országban kell élni? /

Több mint 20 évre való visszatekintés után, kirajzolódott számunkra néhány íratlan szabály. Talán a legfontosabb, hogy ne vitessük magunkat  a politika kísértésébe. Ez önmagában, számunkra felesleges indulatoktól kíméli meg közös estéinket. Ez nyilván nem jelentheti azt, hogy ne beszélgessünk politikáról. Ne legyen akár markáns véleményünk, egy-egy közszereplőről, vagy jelenségről. Ez teljesen természetellenes lenne.

De ne a pártpolitika szirénhangja lengje be kikapcsolódásra törekvő összejöveteleinket. Ugyanakkor  egy  programválogatás közben érthető, az a jó szándék, hogy frissítsünk, újítsunk, tekintsünk széjelebbre. Megérthető, hogy nehéz a csábításnak ellenállni, ha a baráti, jó ismerősi közelünkben  egy-egy országosan ismert  ember bukkan fel. Ennek lehet rizikója is. Egy ilyen találkozás vajon egy közvetlen élményt, vagy egy ?face to face”-csalódást ígér?

De ha kihagyjuk,  az is lehet kár.

Az sem bizonyult rossz szervezőelvünknek, hogy bizonyos érdekes ismeretterjesztő kultúrtörténeti témák, váltakozzanak hasznos, praktikus témákkal. Pl: bizonyára érdekes Nagyságos Rákóczi Fejedelmünk szerelmi ügyeinek tanulságairól többet tudni. /Legalább a kuruc hajlamúak számára ?/

Még  2300-400 év  távlatából is el lehet merengeni egykori  attikai estéken, vajon Periklész élettársa a szép és okos Aspasia tényleg hetéra volt-e, vagy csak annak látszott ?

Ezek mellett szükségesek az akár mindennapi döntéseinket, tájékozottságunkat segítő, jogi, gazdasági, műszaki, egészségügyi  előadások. / Biztosítási szerződéseink kedvezősége,  megtakarításaink bankbiztonsága, élelmiszereink egészsége stb./

És érdekesek ? az egyébként  ritkuló ? nemzetközi Ambassador eszmecserék is. Mint tudjuk, egy 1971-ben alakult svájci Ambassador club /AC Rapperswil / júniusban magyarországi látogatásra készül. Ebben döntő szerepe van a mostani magyar elnöküknek, / Dr.Pongrácz  Levente úr /  aki nagyon kedvesen és jólesően egy, jórészt budapesti, clubhétvégére beszélte rá clubtársait.

Tehát még nem állt össze, de alakulgat az ez évi clubnaptár. A már felmerült ötletek mellett, újabb és újabb javaslatok várhatóak.

Mindezen clubgondolatok hatása alatt, örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubülésünk pontos  időpontja :

Február  16.   / Clubcsütörtök /

Kezdete: 18  óra

Helyszín: Rozmaring  Vendéglő / Óbuda /

Mint bizonyára olvastátok Nemzeti  Clubkincstárosunk /Farkas Győző úr/ megjelölte az ez évi clubterhek összegét.

Mint bizonyára tudjátok clubkincstárosunk /Tóth  Miklós úr/ többször  is jelezte, tisztségét ? eddigi érdemei elismerése mellett – átengedi  ambiciózus, pénzügyi hajlamokkal megáldott clubtársnak.

Törzshelyünk véges konyhatehetségének, törzsvendégtől talán elvárható, megértő megközelítése céljából, felmerült egy több külföldi clubban bevált vacsora-módszer. Próbálkozzunk egy egységes menüvel. Ezt előre jelezhetnénk, így a konyha is jobban felkészülhet, /hogy itt ételt is fognak rendelni …/ Nem kell többféle alapanyag, többféle sütési főzési, párolási sajátosságaira annyira figyelni /ez szörnyű lehet egy konyhában?, talán még költségkímélő hatásokkal is jár.

Ezt és a többit megbeszéljük majd a klubban.

Kelt, Óbudában 2012.február avagy Böjtelő havának 11. napján, ami  – mint tudjuk  – egyben a kántorböjt kezdő napja is.

Ambassador üdvözlettel

Fekete János s.k.

 clubtitkár

dr. Seregélyesi János  s.k.

clubkrónikás

Clubmedia:

www.ambassadorclub.hu, www.ambassador-pecs.hu, www.ambassador-duna.hu