Ambassador Club Pécs - Ambassador Díj 2012, dr. Kondor Tamás elnök a díjazott Vincze Csilla ujjára húzza az arangyűrűtA pécsi Ambassador Club elismerési rendje 1993. augusztus 31-én lett papírra vetve, és azóta minden év októberében kerül az Ambassador Díj átadásra.

Ez az első olyan év, amikor különböző okok miatt – és ebben elsősorban a nehéz gazdasági helyzethez alkalmazkodni muszáj időbeosztás a legfőbb bűnös – nem októberben történik a díjátadás, hanem ma, 2012. december 5-én.

Ellensúlyozandóan a viszonylag jelentős időpont-eltolódást, teszünk rögtön egy másik szokatlan dolgot is:

Örömmel és szeretettel jelentjük be, hogy az Ambassador Club Pécs 2012. évi Ambassador Díját, a tagok egyhangú szavazata alapján

Ambassador Club Pécs - Ambassador Díj 2012, Vincze Csilla AnnaVINCZE CSILLA ANNA

a pécsi Nevelők Háza Egyesület ügyvezető igazgatója

vette át a pécsi Fókusz Étteremben tartott ünnepélyes klubnapon.

Ha az időpont hagyományát kissé meg is sértettük, magát a ceremóniát nem. 🙂 Este 19 órakor kezdődött a gyülekező, amelyre minden résztvevő ünnepélyes ruházatát öltötte magára, és mindenki arcán látszott, hogy ez most is – hiába van minden évben ilyen – egy különleges, egy meghatározó esemény a pécsi Ambassador Club életében.

19:30-kor kezdődött a „protokoláris” rész, amikor dr. Kondor Tamás elnök úr – a hivatalos elnöki csengő megszólaltatását követően –  megnyitotta az ünnepélyes klubnapot, a díjátadó klubnapot.

Tamás barátunk ismertette a klub tagságának egyhangú döntését, a döntés indoklását, és meleg szavakkal méltatta a díjazottat, majd átnyújtotta számára a pécsi Ambassador Aranygyűrűt.

Az új Ambassador Díjazott Vincze Csilla meghatottan mondott köszönetet a közösségnek a döntésért, hangsúlyozva, hogy mennyire fontos számára ez a díj, amellyel egy valódi, igen aktív civil közösség szavazott meg számára, elismervén a hosszú évek munkáját.

A beszédeket – immáron kötetlen formában – újabb beszédek, vagy méginkább: beszélgetések követték, de ezek már az alkalomhoz méltó menü-összeállítású vacsora közben.

A vacsorát követően a tagság még gyorsan határozott néhány fontos dologban:

– A hagyományos évbúcsúztató „malackodást” a pécsi Szent György Fogadóban tartjuk 2012.12.31-én, 12:00 órai kezdettel

– 2013-ban a rend szerinti első szerda 2-ára esik, így a többség szavazatával 2013. január 9-én, 19:30 órai kezdettel tartjuk meg a beszámoló közgyűlést, melynek napirendi pontjai az Eseménynaptárban elérhetőek

– A tagság egyhangú szavazattal megválasztotta a jelölő bizottságot, melynek elnöke Szentiványi László, tagjai: dr. Ezer Ferenc és Héder Sándor.

Érdekes, és elgondolkodtató, hogy ennyi ember, akik egy nagy baráti társaságot összefogó civil szervezet tagjaiként, családtagjaiként szinte minden héten találkoznak, mennyi izgalommal, kipirult arccal tudnak órákon keresztül egymással beszélgetni, egymásra figyelni úgy, hogy ez az este is csak egy pillanatnak tűnt.

(A díjátadón készült képek a Képtárban tekinthetők meg.)