Ambassador Club                                                  Ambassador Club

                             Ambassador Club Budapest

 Kedves Clubtársunk  !

A hivatalosnak tekinthető világban, elkezdődött az Új Esztendő. Akinek pedig clubja van, abban a szerencsés helyzetben érezheti magát, hogy e mellett, elkezdhet egy clubévet is. Persze ha alkotmánybírói aggályoskodással vizsgáljuk a helyzetet, külön véleményben lehet jelezni, hogy ez kicsit Alapszabály ellenes. Hiszen clubalapszabályunk értelmében a clubév /a mi, kis konkrét clubévünk!/ márciustól márciusig tart – mivel egykor március hónapban alakult a budapesti Ambassador Club./

Így persze jogosan vethető fel, hogy akkor februárban is kéne tartani egy clubév-búcsúztatót?

Ezért a praktikus életszerűség kedvéért, tegyünk bizonyos engedményt, helyezkedjünk a liberális kiterjesztő jogszabály-értelmezés talajára és – ha némi fenntartással  is   –  de fogadjuk el, hogy  már megkezdődött az év.

Visszatérve a decemberi Clubév-búcsúztatóra, úgy érezzük sikeres, hangulatos volt. A clubtagság szinte teljes létszámmal vett részt, és viszontláthattunk néhány régen látott, kellemetes clubfeleséget is.

A Boromisza tárlat élvezhető volt. Ez a festészet szerencsére nem kívánt különösebb megfejtési képességeket. A Barcelona Tapas  Étterem már több fejtörést okozott. Nem kis memóriatornát igényelt a pár héttel korábbi menüválasztások felelősségteljes felidézése. Szembesülni kellett egy szimultán rendelés, gasztro-izgalmaival, amit ráadásul egy katalán étlapra adtunk le? A kedves ifjú kiszolgáló személyzet elnézte rendelési tévesztéseinket.                                                             

Legfeljebb a borkitöltés gesztusaival, elegáns mértéktartásaival éreztette vendégi esendőségeinket. Mi meg ezt néztük el ? Nekik?

A fenti  – néha szükséges –  eszmei tisztázások után, lassan térjünk rá  az új és  himnuszírónk által is áhított:  ? Víg Esztendőre ?!

Amivel lényegében megkezdjük 23. (!) clubévünket  is.

Örömmel hirdethetjük tehát, hogy e havi és egyben ez évi első clubtalálkozónk pontos időpontja:

 2013. január  17.  / Clubcsütörtök  ! /

Kezdete:  18:30  óra

Helyszíne: törzshelyünk, a Rozmaring Vendéglő  Clubterme !

/Óbuda, rakpart, Árpád fejedelem utca126.  Tímár utcai HÉV megálló/

Clubestéinkre szeretettel várunk minden Ambassadort az országból, Erdélyből és más Ambassador felségterületekről is.

Várható témáink:

Aktuális  Ambassador Információk

Kedélyesnek szánt , korainkkal és végzettségeinkkel adekvát, informatív beszélgetés, clubtervek, clubábrándok , clubprogramok

Ambassador tudatunk mélyén azért nem felejtjük, maradt egy-két megoldatlan ügyünk. Babitscsal szólván :  ??s mint unt homokját a homokóra, hagyja gondját az ó év az újra.  hagyja gondját az ó év az újra.? [Ősz és tavasz között]

Pl. a kincstárnoki poszt. Ez nem a – bizonyos szempontokból – akár vonzó kincstárnoksággal való ellenérzés. Ambassador tudatunk alsóbb régióiban sejtjük, hasonló reakció vagy reakciótlanság lenne a helyzet más clubtisztség változása esetén is.

Ambassador tudatunkon talán átsuhan, és ha csak egy percre is, néhányunkat elgondolkoztat, hogy ez már a 23. clubévünk!  Ez lehet remény is, hogy immár  22 év clubtapasztalata áll mögöttünk a néha jelentkező clubproblémák optimális megoldására.

Mint tudjuk, a pécsi Szent György Lovagrend felhívására, a pécsi Ambassador Clubbal karöltve kincstárunkból hozzájárultunk a karácsonyi pécsi melegétel-osztás költségeihez. Mit mondhatunk: ??nagy, álmos dzsungel volt a lelkem s háltak az uccán ??  tanultuk valamikor diákkorunkban a költőt  –  némi hitetlenkedéssel. /A vers címét talán el is felejtettük: József Attila: Hazám/

A többit pedig megbeszéljük,majd a: clubban !

 Kelt, Óbudán, a 2013.év január, avagy Boldogasszony  havának, 9. napján

              Ambassador üdvözlettel

                                                                   Fekete János  s.k., mint clubtitkár

                                                                   dr. Seregélyesi János s.k., mint clubkrónikás

Lásd még: www.ambassador.pecs.hu, www.ambassador-kisber.hu, www.ambassador-duna.hu