Kedves  Clubtársunk!

dr. Gálszécsy AndrásA legutóbbi, októberi clubesten, szinte teljes számban ültük körbe a patinás Ambassador Törzsasztalt. Régi clubalapító társunkkal, az egykori miniszter Gálszécsy Bandival találkoztunk. Pontosabban nem annyira az egykori miniszterrel, hanem sokat látott idős barátunkkal  találkoztunk.

Mint minden kellemetes asztali beszélgetésen, sok mindenről esett szó. Leginkább a XX. sz. második felének magyar sorsfordulóira tértünk vissza. Főleg az egyéni sorsok fordulóira. Amelyeknek egyik, végső soron szerencsés, példája Bandi barátunk története is.

Volt alkalma évekig aludni a hortobágyi internáló-tábor birkaistállójában aztán pár évtized múltán miniszterként koccintani a KGB Nagyfőnökkel a magyar és orosz nép jövőjének szerencsés alakulására. (Ha ezt sejthették volna a tábor őrzői, bizonyára külön istálló járt volna Neki… 🙂 ) Természetesen, ezek a ma már anekdotikus ottlétek, fordulhattak volna sokkal drámaibb  élményekre is.

Sz. Koncz István Gyógyító mosolyLassan clubhagyománnyá vált, hogy a clubesztendő novemberi vendége Koncz  Pista barátunk. A mediterrán szellemiségű polgármester és a világra kíváncsi, gondolatait, élményeit minden évben könyvben is megörökítő íróember.

Így lesz ez most is. A „Gyógyító mosoly”  című, pár éve már megjelent könyvének bővített kiadását ismerteti velünk. (Ez már egy „szélesebb mosoly…) Bizonyára emlékszünk, hogy ez a kötet a rangos pécsi orvostudományi kar legendás, tudós-egyéniségei tanulságos, szórakoztató történeteinek kultúrtörténeti gyűjteménye.

Ezen felolvasások hatása alatt megértőbben gondolunk szegény esendő háziorvosainkra, türelmesebben állunk a kisebb csodákra váró gyógyszertári sorokba.

Szentendre Ferenczy MúzeumUgyanígy egyre nemesedőbb clubhagyományunk az is, hogy decemberi clubév-búcsúztatónkat  Szentendrén tartjuk. Mégpedig, már lehet tudni, hogy december 14-e, szombat estéjén.

Az ünnepi találkozás is ünnepi forgatókönyvszerűen pereg. Ismét egy galérialátogatás. Idén a nemrég felújított és kibővített Ferenczi hagyaték javát tekinthetjük át. Utána egy kis egzotikus gasztronómiai  kaland. Ennek pontos megjelölése, még szervezés alatt – nehogy kihűljenek az étkek. A fő szervező és ceremóniamester kedves clubtitkárunk Fekete János úr, Szentendre város éber képviselője.

Ugyancsak Koncz Pista barátunk legendás szervezései sorában jelezhetjük az 2014-es görcsönyi Disznótour dátumát:  február első hétvégéje. Ezt említhettük volna korábban is csak nem éreztük kellően ízlésesnek, ha egy orvoskart méltató könyv után közvetlenül, mindjárt a hentesekre tereljük a szót…

Bizonyára többen értesültetek, hogy a Nemzetközi Ambassador Elnökségben az általános titkári posztot, Heinz Pfanner úr eredményes 12 éve után, Mario Delvecchio úr vette át.

A pécsi Ambassador Club által alapított Ambassador díjat idén (2013) Budavári Attila pécsi orgonaépítő kapta.

Hullatja levelét az Idő vén fája.  Pécsi clubtársaink a pécsi club megalakulásának 20. éves  évfordulójára készülnek, decemberben.

A fenti clubesemények hatása alatt, örömmel hirdetjük, hogy e havi, rendes clubtalálkozónk pontos időpontja:

2013. november 21. (Clubcsütörtök)

Helyszíne :   Rozmaring  Vendéglő

(Óbuda, Tímár utcai HÉV megálló)

 Kezdete :  18  óra!

 Várható estirendi pontjaink :

1.  Aktuális Ambassador Információk

2.  Ambassador Asztali beszélgetések

Vendégelőadónk: Sz.Koncz István író úr!

„Gyógyító mosoly” – könyvbemutató

3.  Egyéb

A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban !

Kelt, Óbudán, 2013  november avagy Szent András havának 13.napján

Ambassador  üdvözlettel

Fekete János   s.k.
clubtitkár

S.  J.    s. k.
clubkrónikás