Ambassador Club Pécs - Budavári Attila, Ambassador Díj 2013Hétgyermekes családapa, a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra tulajdonosa. Felmenői közt öt generáció folytatta az orgonaépítő mesterséget. Feladata az orgonaépítészettel, tervezéssel, restaurálással kapcsolatos kérdések megválaszolása, az egyházi szervezetekkel való kapcsolattartás.

A pécsiek feltehetően azonnal tudják, de másoknak azért eláruljuk, hogy kiről van szó a Magyar Hangszermíves Céh alapító tagok bemutatásáról szóló idézetünkben: Budavári Attila, a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. többségi tulajdonosa és ügyvezetője, az Ambassador Club Pécs 2013. évi Ambassador Díjasa.

„A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. tulajdonosainak családjában apáról, fiúra hagyományozódott az orgonaépítő szakma. A bécsi születésű ükapa a századfordulón jött Magyarországra, mint orgonaépítő. A dédapa és a többi felmenők a pécsi híres Angster orgonagyárban dolgoztak. A manufaktúra alapítói Budavári Csaba és a bátyja Attila szintén ezt a szakmát választotta. Az ország egész területén építenek orgonákat, s végzik a meglévők felújítását. Kezük munkáját dicséri több orgona Ausztriában és Németországban is, ahova orgonaépítő cégeknek alkatrészeket is készítenek.”

„Saját magamnak volt fontos, hogy megszerezzem a mesterlevelet, s ezzel úgymond keretbe foglaljam az addig a szakmában eltöltött éveimet. A magam részéről ugyanis azon a véleményen vagyok a cím megszerzése nem valaminek a vége, hanem a kezdte, egyfajta gondolkodásmód.” – Budavári Attilát idézzük a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara egy évvel ezelőtt megjelent cikkéből, amikor a saját mestercíméről vallott.

Az Ambassador Club Pécs tagsága – az Ambassador Club Pécs elismerési rendjének szellemében – 2013-ban, egyhangú szavazattal, Budavári Attila úr számára ítélte az Ambassador Díjat.

1. §.

(1) Az elismerés azoknak a személyeknek vagy szervezeteknek adományozható akik, vagy amelyek valamely kiemelkedően jelentős munkájukkal vagy életművükkel erre rászolgáltak.

A 2013. évi Ambassador Díjat, a klub tagsága nevében, dr. Kondor Tamás, az Ambassador Club Pécs elnöke nyújtotta át a ma este megtartott ünnepélyes klubnapon.

Mint minden évben, a Club hagyományainak megfelelően, este 19 óra körül kezd gyülekezni a tagság; frissen borotvált arcok, sötétlő öltönyök, hófehér ingek mellett frissen „fodrászolt”, sminkelt, elegáns kisestélyik toporognak némi izgalommal a Pécsi Kereskedelmi Központ Fókusz Éttermében.

Csendes, duruzsoló beszélgetés zajlik a nagy körben álló várakozók között, mely akkor válik kissé hangosabbá, amikor egy-egy újabb személy érkezik. A pillantások gyakran a bejáratot pásztázzák, mikor érkezik az idei Ambassador Díjas?

Budavári Attila pontosan érkezett dr. Kondor Tamásék társaságában. Gyors körbevezetés, bemutatkozás, kézfogások után mindenki elfoglalta helyét, és dr. Kondor Tamás elnöki köszöntőjével kezdetét vette a mai hivatalos program.

dr. Kondor Tamás röviden – mintegy hivatalos emlékeztetőként -, kedves szavakkal ismertette Budavári Attila életét, munkásságát – mindazt, amiért kiérdemelte a tagságtól a díjat.

Bízom abban, hogy a gyárat elhagyó orgonák hangja: – kérve, esdekelve, hálát adva- egyre közelebb viszi az emberek szívét az áldást és üdvöt osztó Istenhez.

[Pécs, 1998 november 19. Árpádházi Szent Erzsébet ünnepén Idézet: Mayer Mihály pécsi megyéspüspök Orgonaépítő Manufaktúrának írott leveléből]

dr. Kondor Tamás ezen idézettel zárta beszédét, majd a díjazott számára átadta az Ambassador Club Pécs díját.

Budavári Attila rövid, frappáns beszédben mondott köszönetet az Ambassador Clubnak az elismerésért, nem felejtve beleszőni köszöntő szavaiba tanítóját, a néhai Angster Józsefet sem.

A díjátadó rész – ugyancsak a hagyományoknak megfelelően – ünnepi vacsorával, és kötetlen beszélgetésekkel zárult.

A vacsorát követően a 2 fő kivételével – dr. Kiss Gábor és Seres László – jelenlévő teljes tagság egyhangú szavazattal elfogadta a Pécsi Törvényszék 2 hiánypótló végzésében foglaltak alapszabályba rögzítését, az alapszabály módosítását, amelyet Kovács Tibor és Farkas Győző önt végleges formába, majd dr. Kondor Tamás és Kovács Tibor juttat el a Törvényszékre.