Ambassador Club Pécs - lövészet 2013.10.23.Igaz, hogy lövészversenyként hirdettük meg, de annál azért sokkal jobb lett: egy csodálatosan napsütéses nap a barátainkkal!

Hogy miért is nem lett verseny? Mert a résztvevők nem versenyezni szerettek volna, hanem csak egyszerűen élvezni a szép időt és egymás társaságát. (Arról szerényen hallgatunk, hogy mindenkinek más elképzelése volt a fegyverekről, hogy azt ne mondjuk: nagyjából annyit értünk hozzá, mint malac a zsebórához. A fiúknak még csak-csak volt valami emlékképük a Magyar Néphadseregben töltött kalandos élethelyzetük nyomán, de a lányoknak csak egy hangosan durranó veszélyes izé a fegyver, amiért a pasik úgy tudnak odalenni… 🙂 )

Ha a jobb oldali képen a lőlapra tekintünk, akkor nem is annyira rossz az eredmény. Ez a lőlap a maroklőfegyverekkel végzett lövészet eredményeképpen lett ilyen agyonragasztott, a teljes társaság egyik céltáblájának átlagát mutatja. Jó sokszor beletrafáltunk, igaz? 🙂

Természetesen, ha verseny lett volna, akkor mindenféle díjat lehetett volna kiosztani, de mivel nem volt verseny, ezér csak képzeletbeli díjakat osztottunk ki, de azt aztán nagyon szívből jövően:

Ambassador Club Pécs - Kovács Tibor, a lövészet házigazdájaA legjobb rendezés és a legkiválóbb házigazda címet mindenképpen Kovács Tibor klubtársunk érdemli a remek szervezéssel (és minden híres és sikeres férfiú mögött egy remek hölgy áll; Tiba párja Andrea, neki is hatalmas köszönet!).

Kovács Tibor, Tiba, volt az, aki meghívta a klubot és vendégeiket, hogy a cégük – Kadata Személy- és Vagyonvédelmi Kft. – által üzemeltetett lőteret aktívan ismerjük meg. Sikerült. 😉

A felhozott fegyverarzenál még a hölgyek szívét is meglágyította, bár volt aki nem a helyes kis kézitáskába való pisztolyocskával szeretett volna lőni, hanem egyenesen a Magnumot követelte. Megkapta. Tényleg.

Ambassador Club Pécs - dr. Lustyik György, a lövészet mesterszakácsaA legjobb mesterszakács címet dr. Lustyik György barátunk érdemelte ki a remekbe szabott palócos ragujáért, amit a lövöldözések közepette rittyentett nekünk egy hatalmas bográcsban, fatűzön. Remekül ötvözte a stew (amerikai-angol területen így hívják a pörköltet és a ragut, csak egy csomó zöldséggel rongálják) és a palóc ízek erényeit.

Lőtérről lévén szó, az alkoholos italok mellőzve voltak, de még otthon is jól esett rá az a kis rozéfröccs.

Sajnos, Gyuri barátunk párja – Joli – nem élvezhette az ura diadalát, mivel betegen feküdt otthon (ez úton is gyógyulást kívánunk neki), de biztosan büszke arra, hogy milyen jól felkészítette barátunkat a főzés tudományokból.

Ambassador Club Pécs, dr. Kondor Tamás, a legfenyegetettebb elnökA legfenyegetettebb elnök különdíj dr. Kondor Tamás barátunkat illetné. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke és az Orosz Föderáció elnöke együttesen nem kapott annyi fenyegetést, mint a mi drága Ambassador Club Pécs elnökünk, Tombarát. Szinte minden lőállásban vagy négyszer elhangzott a lövészetvezető, Kovács Tiba figyelmeztetése: „Tamás, most már tényleg bevágok egyet.” Pedig Tombarát nem is csinált semmit, csak mindenhez volt egy kedves megjegyzése. Talán azért kapta a fenyegetést, mert a kedves megjegyzést úgy tette, hogy mindig a beszélő felé fordult – mindegy, hogy pisztoly, kispuska, sörétes puska volt a kezében… 🙂

Ambassador Club Pécs -Katics József és a Katics fiúk a koronglövészetenA legnépesebb családi részvétel különdíj Katics József barátunk családját illeti; egy fővel megelőzve a Kovács Tamás és Gyöngyi barátnője által 4 fősre duzzadt Kovács családot. Jocó barátunk sikeresen mozgósította Dorina párját, Ákost és Viktort, a fiait, valamint Ákos barátnőjét (vagy Viktorét? 🙂 – bocsi, de ez az adat kissé hiányos, de a barátnő nagyon csinos…).

Szemmel láthatóan jól érezték magukat a társaságban, így reméljük, hogy többször, több családi rendezvényen is fogunk velük találkozni.

dr. Kállai Sándor (Soma), Szentiványi László (Pádre) és párja, Zsuzsa, Farkas Győző és párja, Jucus, Tarr Gábor (Tarzan) , Gábor és Péter fiaival külön-külön és együtt a lövészet különdíjasai – jelenlétük nélkül nem ért volna sokat a mai nap, a mai program. Velük együtt vagyunk teljesek.

A klubtagok közül Héder Sándor (Héder Sanyi), Kasó Tamás (Kasótom), Keresnyei János (Kesu), Seres László (Seres Laci), dr. Síkfői Tamás (Síkfői) sajnálhatja, hogy nem volt részese a mai napi eseményeknek. Bízunk benne, hogy majd legközelebb… 😉

A nap képeit a RAC Pécs – Képek oldalon lehet megtekinteni.