Kedves Clubtársunk !

Ambassador Club Pécs  - nagyon idős fákHullatja levelét az Idő vén fája, Terítve hatalmas rétegben alája …” . Az Ambassador Idő fája is így van ezzel, újabb évgyűrűvel tekintélyesedett a feltehetően nemes törzs.

24. clubévünket kezdjük el. Bár a clubértékelés inkább a 25. évfordulós évben lesz indokolt, érdekes eljátszani gondolattal – hogyan helyezzük el clubmúltunkat a „nagy” Társadalom eltelt 23 évében. Mit képzeltünk mi ,jámbor, politikamentes szabadidős club-szerveződés 23 éve magunkról, helyünkről, a körülöttünk zúgó Társadalomban? És hogy látjuk ma önmagunkat és a kedves továbbra is zúgó Társadalmunkat?

Nem annyira adatokra, statisztikákra, tényszerűségekre gondolunk inkább „Kedv! Remények! Lillákra…”

Pedig egyikük sem mondhatja, hogy az un: „Rendszerváltás” vesztese lett volna. Sőt! És látjátok valahogy, mégis.

Az biztos, hogy megmaradásunkhoz jócskán hozzájárult, hogy sikerült megóvni magunkat a direkt politikai pártpolitizálás szirénhangjaitól.

Node, térjünk be a clubszobánkba. A decemberi szentendrei clubévbúcsúztató ismét kellemes emlék maradt. Szokásunk szerint rábízhattuk magunkat Fekete János képviselő úr barátunk kiváló szervezőkészségére. A Ferenczy tárlat vizionálós élményei után, jól estek az új szentendrei étterem (Mjam) karibi konyhájának ízei. (Ahogy a Karib-tenger szerte ismert karibi költő mondja : „ Befordultam a karibi konyhába…” )

Talán a rendelkezésünkre álló időt, szerencsésebben oszthattuk volna be.

Ambassador Club Budapest - Szentendrei kirándulás, a HÉVVisszatérő tapasztalat, hogy épp a hangulatok kivirágzása körülötti időpontokban sajnos már igazodnunk kell az utolsó HÉV járathoz. Itt hívjuk fel a BKV illetékességeit, hogy a HÉV járatokon megoldatlan a büfé-kocsi. (Az utolsó járaton sincs…)

Aztán csodálkozunk, hogy döcög a Nemzeti Közmegegyezés. Feltehetően előbb kéne kezdeni az esedékes tárlatlátogatásokat. Az ott gyanútlanul lézengő 2-3 látogatót valószínűleg nem nagyon zavarná kedves művészet-történésznőnk (Krizbai Éva) előadása (szerencsés esetben még néhány képtolvajt is megzavarhatnánk…).

Node, most már tényleg fáradjunk beljebb a clubszobánkba. Az év elejei összejövetelektől általában nem várható több, mint a következő clubév lehetséges programjainak, vázlatos áttekintése. Ötletek, javaslatok felvetése programokra, előadókra, témákra.

Ez várható most is azzal a többlettel, hogy meghívunk egy un. Ambassador ösztöndíjas egyetemi hallgatót. Amint az ismeretes az egyik német Ambassador club (Karlsruhe A.C.) kb.2 éve, mintegy fél éves ösztöndíjban részesít egy-egy magyar műszaki egyetemi hallgatót.

Arról, hogy ez hogy történik és mit jelent gyakorlatilag, hallgatjuk meg a legutóbbi ösztöndíjast, jelöltünket : Bertóti Róbert urat.

Mindezek alapján év elei örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubestünk pontos időpontja :

2014. január 16 (!) Clubcsütörtök

Helyszíne: Rozmaring Vendéglő

/ Óbuda, Tímár utcai HÉV állomás /

Kezdete : 18 óra!

Clubestéinkre minden clubtársunkat szívesen látjuk Magyarországról és Erdélyből – ha erre jár.

Clubesti témáink :

  1. Aktuális Ambassador Információk

Beszámoló a 20. éves pécsi Ambassador Club ünnepi clubestjéről (Ezzel kapcsolatban bőséges képanyaggal szolgál honlapunk: www.ambassadorclub.hu)

  1. Ambassador Asztali Beszélgetések

Vendégünk : Bertóti Róbert egyetemi hallgató

  1. Ez évi terveink

Példaértékű Ambassador-toleranciával rendelkező kincstárosunk nyilván megteszi javaslatát az egyszerű és gyors tagdíjbefizetésekkel kapcsolatban. Azt azért reméljük, hogy mindenki tudja mikor mit fizetett vagy nem fizetett. Mert, ahogy minden földön járó Egyház hirdeti : „ A jó kedvű adakozót szereti az Isten!”

A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban…

Kelt, Óbudán 2014.(!) január, avagy Boldogasszony havának 9.napján

Ambassador üdvözlettel

Fekete János s.k.
clubtitkár

S. J.
clubkrónikás