Kedves  Clubtársunk !

A kincstáros (képzelt) kincsesládájaA legutóbbi clubestén Rendkívüli Közgyűlésre szólított az Ambassador harsona. A számtani határozatképességet el is értük.

Csak legfontosabb régi gondunkban, a kincstárosság megoldásában, nem nagyon voltunk képesek határozni.

A kincstárosi tisztség –  legalábbis clubszinten –  nem vonzó. Még meglévő (tiszteletbeli)  kincstárosunk utoljára elvállalta a legfontosabbat, az ez évi tagdíjak megfelelő továbbítását, de aztán semmi további nem látszik. Talán annyi, hogy abban határoztunk, a jövőben minden tag, legkésőbb minden évi februári találkozónkig fizesse be mindenféle tagdíj-kötelezettségét. A konkrét és mindig elfelejtett fizetési állapotot  illetően már bizonyára mindenki buzgón tanulmányozta a tiszteletbeli kincstáros által megküldött adatokat.

Az ehhez kapcsolódó NAC Kincstárosi megjegyzéseket és általános clubnemzeti helyzetértékelést, ugyancsak nyilván, mindenki olvasta.

Igen, valahol ezen a kötelezettségvállalási területen keresendő a baráti asztaltársaság és a clubegyesület határmezsgyéje.

„A pénz körül, megszűnik minden kedélyesség „ szerette állítólag Rákosi Mátyás mondogatni, azért is, hogy született kedélyességét jelezze. Bizonyos források szerint ezt valahol Marxnál olvasta. (De ezt nem mondta meg.)

Visszatérve a clubtalálkozók kevésbé nyomasztó tartalmához januári clubestünkön meghallgattuk egy igazi Ambassador ösztöndíjas egyetemi hallgató beszámolóját.

Amint a jól tájékozott clutagság jól tudja, pár éve létezik egy un: Ambassador ösztöndíj is.

Ez az 1959-ben alapult  Karlsruhei  A. Club Alapítványa. Ezt a Karlsruhei Műszaki Egyetemen lehet élvezni.  Ez konkrétan azt jelenti, hogy a karlsruhei clubtársaink minden évben ösztöndíjat biztosítanak két magyar műszaki egyetemi hallgatónak. (Német nyelvtudás azért szükséges.) A kiválasztásban elsősorban a Budapesti Műszaki Egyetem valamilyen szerve működik közre.

A mi clubunk pedig előzetesen meghallgatja a már kiválasztott hallgatót, áldását adja és jótanácsokkal látja el.

Január hónapban tehát, egy ilyen az ösztöndíjat már élvezett egyetemista, Bertóti Róbert barátunk számolt be tavalyi élményeiről.  Amint Tőle megtudhattuk, az  Ambassador  Ösztöndíj egy éves, teljes értékű ösztöndíj. A hallgató minden általa választott studiumot hallgathat. Olyan képzésekben is részt vehet, amit itthon még nem kaphat meg.

Az elhelyezés, ellátás, a németországi hallgatókkal egyenrangú.

Nem kell tartani attól, hogy esetleg a szegény kelet-európai rokon érzései alakuljanak ki benne. Ez az ösztöndíj havonta : 670  euró.

Nemcsak a tanulmányokra de az egyetemen kívüli diákprogramok, kirándulások, koncertek, kiállítások stb részvételére is elegendő.

A karlsruhei Ambassador Club ottlétét figyelemmel kísérte, többször is meghívta különféle clubprogramokra.

Ambassador áldásunkat végig magán érző fiatal barátunk, kifejezetten pozitív élményeket osztott meg velünk.

Februári rendkívüli Közgyűlésünkön a kincstári sokkon túl azért  megpróbáltunk az előttünk álló, egész éves clubprogramokat is számba venni.

Nosztalgikus emlékeink visszaderengve, felvetődött az egykor hagyományos  tiszakécskei clubhétvége megszervezése is.

Reméljük lesz kellő számú jelentkező! Ezt szokásosan május végén, június elején képzeljük el.

Így aztán a fentiek végiggondolásával, érthető kincstári optimizmussal hirdetjük, hogy e havi rendes  clubtalálkozónk pontos időpontja :

       Március  20. / Clubcsütörtök

Helyszíne: Rozmaring Vendéglő

/Budapest, Óbuda,egy ideje: Schlahta Margit rakpart,

Tímár utcai HÉV megálló ! /

Kezdete: 18 óra  !

Clubestéinkre minden kedves , érdeklődő Ambassador clubtársunkat szeretettel várjuk, itthonról és Erdélyből

Várható témáink:

  1. Aktuális Ambassador Információk
  2. Ambassador Asztali Beszélgetések:

                 Amit a lehallgatásokról érdemes tudni !

                Előadó: Dr. Lukács György úr, villamosmérnök, egyetemi tanár,  alapító clubtagunk

      3.  egyéb

A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban !

Kelt, Óbudán, 2014. március avagy Böjtmás havának 12. napján

 

Ambassador  üdvözlettel

 Fekete János s.k.

/ tiszteletbeli titkár /

S.   J.

clubkrónikás