Kedves Clubtársunk!

Legutóbbi clubestünkön kissé szellősen ültük körbe a jó öreg törzsasztalt, pedig aktuálisnak és érdekesnek ígérkező témát választottunk kedélyes asztali beszélgetésünk fő témájául.

A lehallgatási, elsősorban mobil lehallgatási, botrányokról hetente hallhatunk valami meghökkentőt a sajtóból. Lukács Gyuri barátunk, mint szakértő adott tájékoztatást a tudomány és technika ez-irányú, részben megrökönyödést,  részben viszolygást kiváltó fejlettségéről.

Úgy tűnik, az emberben van valami ősi vágy, hogy mindenáron megtudhassa, miről beszélgetnek mások. Hát még a homo politicusban… Joggal gyanítja, ha Ő nincs is ott, ezek a mások akkor is folyton beszélgetnek. De hát miről ? Ugyanakkor Ő is szeretne üzengetni, konzultálni oly-módon, hogy azt meg a mások ne nagyon értsék. Néha ez az érzés, lehet szorongató is  nem mondjunk.

Mobil-korunkban pedig már lehetőségünk van a kóros hívogatásokra is. Ezekből a mindenféle beszédekből kell bizonyos központoknak kitalálni, bizonyos értelmeket. Ezt kell ellenőrizni oda-vissza. Gyuri barátunk ezeket a nehezen elképzelhető rendszereket, apparátusokat próbálta számunkra is elképzelhetővé tenni. Hozzátéve, ebben a legfontosabb szereplő az, aki végül értelmezni tudja a hihetetlen sok, különféle locsogást.

Milyen mobil ódára kapna most ihletet a költő, aki már a Puskás Tivadari állapotokat is gyanakodva szemlélte:

]

Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba írják, miről álmodoztam,
s azt is ki érti meg.

Persze a New Yorki ikertornyok esete után, részben érthető, ha az FBI aktákba bekerül: „ van itt egy Ali, aki folyton arról álmodozik, hogy tornyokba repül be … „

Szóval:  ismeretterjesztő, hasznos,  elgondolkoztató beszélgetés volt az ambassador asztalnál.

Ami a clubprogramjainkat illeti – eredetibb ötlet nem lévén – nosztalgikusan felvetődött egy Tiszakécske-Kerekdombi clubhétvége igénye. Az időpontban meg is állapodtunk: május 30-31-június 1.

Az üdülőgondnoki változások után, hírek szerint akár komfortosabb szolgáltatásokat is várhatunk, pl.: reggeli-ebéd-vacsora étlap. Jegyezzük fel a club-naptárakba!

A fentiek alapján örömmel hirdetjük e havi rendes clubülésünk pontos időpontját:

2014. április 17. / Clubcsütörtök /
Helyszín: Rozmaring Vendéglő
/ Óbuda, Tímár u-i HÉV megálló/
Kezdete : 18 óra

Várható témáink:

1. Aktuális Ambassador Információk
2. Ambassador Asztali Beszélgetés: Két dunai Árvíz között !
Vendégünk: Csók László úr, a  Fővárosi Önkormányzat főtanácsosa, mérnök, árvízi szakreferens

(Clubestjeinkre , minden kedves Ambassadort és vendégüket az országból és Erdélyországból szívesen látjuk – ha erre jár .)

A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban !

Kelt, Óbudán, 2014.április avagySzent György havának 9.napján

 

Ambassador üdvözlettel

F. János
/ Itt jegyezzük meg, clubtagjaink között, t. clubtitkár 3 Gyuri is van ! Legyenek, ha nem is szentek, de legalább boldogok !/

S. J.
clubkrónikás

Ne feledjük, van egy kiváló honlapunk : www.ambassadorclub.hu

Végezetül : Húsvét minden Szépségének és Örömének, korunknak és egészségi állapotainknak megfelelő, maradéktalan élvezetét kívánjuk!