Ambassador_club_Budapest_lazacfogo_medveKedves Clubtársunk !

Legutóbbi, októberi clubvacsoránkon, választóképes számú megjelenésben vacsoráztunk.
A fehér asztal melletti club-diskurzus ajánlott témája ez évi nyári utazásaink voltak. Elég sokféle országban megfordultunk, helyszínen kóstoltuk a norvég lazacot, és ittunk bele a Toscan borokba. Így aztán sok minden szóba került, egy kicsit leteszteltük a 2014-es nyarat Európában. Persze, az impressziók a benyomások a közérzékelések reprezentatív szintjén. De sokszor ez is kellően jellemző.

Nem haszontalan dolog elmerengeni idegen étlapokon, rácsodálkozni másféle kirakatokra és összehasonlítgatni mindenféle kinézetű hölgyeket – feleségeink kinézetével.
Minden ilyen alkalommal elgondolkozhatunk, fontos dolgokról.

Ami az Ambassador híreket illeti, pécsi clubtársainktól tudjuk, hogy az ez évi Ambassador Gyűrűt dr. Bachman Zoltán, Ybl- és Kossuth-(és immár Ambassador) Díjas építész, Pécs örökségvédelmének meghatározó alakja kapta.

November 13-án, több évi kényszerszünet (betegségszünet) után összeül Budapesten a Nemzeti Ambassador Küldöttgyűlés, ahol beszámolunk clubéleteink állásáról, és új nemzeti vezetőséget választunk.

Novemberi vendégünk hagyományosan Koncz Pista barátunk. Bizonyára többen tudjátok, hogy ismét polgármesterré választották.
A helyi közélet folyamatos virágoztatása mellett, továbbra is szerkeszt és szervez, ír és könyvet ad ki. A jövő héten ez évi könyvével ismerkedhetünk meg.

Bizonyára azt is többen tudjátok – hiszen már szeptemberben jeleztük –, hogy ez évi Clubévbúcsúztatónkat (Clubkarácsony és Clubszilveszter) ismét Szentendrén tartjuk: december 13-án, szombaton!
Kedves extitkár urunk idén a régi Szentendrei Művésztelep meglátogatását ajánlja. És, persze, valami kellemes szentendrei Vendéglőt. (Arról már bizonyára értesült az érdeklődő tagság, hogy extitkár barátunk továbbra is a szentendrei Képviselőház tagja.)

Kedves exkincstáros urunk meglepő adatokat tett közzé a tagdíjfizetési hajlandóságainkról. Ebben az évben elfelejtettünk fizetni… Ha szabad következtetéseket levonni az igényes és változatos külföldi utazásainkból, feltehetően nem pénzhiány nehezíti a tagdíjfizetéseket. Ezt azért meg kéne beszélni, kellő Ambassador alázattal.

Nem zavartatva a fentiek ismeretétől, örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubösszejövetelünk pontos időpontja:

2014. november 20. /Clubcsütörtök/
Helyszín: Rozmaring Vendéglő
(Óbuda, a Tímár u-i. HÉV megálló magasságában)
Kezdete: 18:00 óra

Clubestéinkre minden kedves Ambassador barátunkat és esetleges érdeklődő vendégüket szívesen fogadjuk, mindenfelől.

Várható beszédtémáink :

  1. Aktuális Ambassador Információk
  2. Ambassador asztali beszélgetések,
    Meghívott előadónk: Koncz István úr, írói minőségében. Legújabb könyve: Sopron
  3. Egyéb

Lapzártakor érkezett a hír, hogy a 2014. november 13-án este, a budapesti Rozmaring Vendéglőben (az Ambassador Club Budapest törzshelye) a Nemzeti Ambassador Küldöttgyűlés a következő új Nemzeti Elnökséget választotta:

Elnök: Keresnyei János úr / Pécsi A. C. /
Alelnök: Naszály András úr / Duna A. C. /
Kincstáros: Farkas Győző úr / Pécsi A. C. /

Szerencsés,eredményes működést kívánunk!
(Beszámoló és fényképek a honlapon.)

Kelt, Óbudán 2014.  november avagy Szent András havának 14. napján

Ambassador üdvözlettel

S.J.
clubkrónikás