Ambassador Club Pécs - Kovács Tibor elnök úr helyfoglalásaÜdv Mindenkinek!

Holnap találkozunk.

Ifjú barátunkat taggá fogadjuk, átbeszéljük nemzeti és saját dolgainkat.

Várok mindenkit egy kellemes, kötetlen estére.

Ezzel a pár kedves sorral emlékeztette a tagságot Kovács Tibor, az Ambassador Club Pécs elnöke. És ma? Lőn… 🙂

Tibától megszokott, „patent” módon zajlott az este; Kasó Tamás barátunkkal még alig léptünk a terembe a friss levegőzésből, máris az új tag egészségére koccinthattunk.

Még az igazolt távollévőink – Katics Jocó (Honolulu), Lustgyik Gyuri (USA), Keresnyei János (Ausztria), Kállai Soma (Kozármisleny) – is meg lettek kérdezve, így – a Klubunk alapszabályával teljes összhangban – egyhangú szavazattal a mai napon az Ambassador Club Pécs rendes tagjává választottuk Zagorácz Márk urat, aki civilben a PTE – PMMIK egyetemi tanársegédje.

Alig koppantak az asztalon a köszöntő poharai, máris bejelentésekkel folytatódott a klubnap:

– Héder Sándor barátunk bejelentette, hogy az ősz folyamán (várhatóan szeptember hónapban), mint a szervezet elnöke, összehívja az Ambassador Club Magyarország Közgyűlését, ahol hivatalosan is leköszön az elnökségről, mivel egészségi állapotának változása erősen akadályozza feladatának elvégzésében.

– Seres Laci barátunk azonnal két meghívót adott át – képletesen – a tagságnak; a szokásos nyári sörözésre (amelyet júliusi klubnapnak is szoktunk hívni) szeretettel invitálta a tagságot otthonába. 17 órai kezdésben állapodtunk meg, hogy ne maradjunk olyan sokáig… 🙂 A másik meghívó a 60. születésnapjának ünneplésére szólt, minden jel szerint augusztus 22-re (pénteki napra).

– Augusztus 06-án, a Palatinus teraszán találkozunk a Klubnapra, legalábbis azok, akik már, vagy még nem nyaralnak, és éppen itthon tartózkodnak.

– Június 28-ára Ezer Feri barátunk invitálta a montenegrói nyaralásra készülő társaságot. A jelszó: útvonalegyeztetés! 🙂

– Augusztus elejei időpont tűnik alkalmasnak arra, hogy megismételhessük a nagysikerű családi napunkat a Petri Péter Birtokon. Kasó Tamás barátunk magára vállalta a diplomáciai kapcsolatok felvételét, és az időpontegyeztetéssel kapcsolatos fáradozásokat.

A vacsora is hamar érkezett, így két témáról a babgulyás kanalazgatása közben ejtettünk szót, és a két téma a következő három volt 🙂 :

– Elnök úr nyomatékkal felhívta a figyelmet arra, hogy az idő rohamosan szalad, és hamarosan a nyakunkon az Ambassador Díj átadásának ünnepi pillanata; mindenki erősen gondolkodjon a díjazott személyére történő ajánláson.

– Még az előző Ambassador Díj átadó ünnepség előtt merült fel az a gondolat, hogy mi lenne, ha a jövőben a díjazottak nem aranygyűrűt kapnának, hanem valamilyen, erre a célra tervezett, készített, egyedi kreatív dísztárgyat. A tagság túlnyomó többsége úgy foglalt állást, hogy maradjunk a hagyományoknál; kerül, ‘mibe kerül, marad az aranygyűrű.

– Viszont, továbbra is szorgalmazta a tagság azt a gondolatot, hogy a pénzmegtakarításunkból hagyjunk magunk után maradandó nyomot az jelen- és a jövő számára, és ez a nyom legyen egy olyan pihenőhely, amelyet az építés kezdetén lévő Tüskésréti szabadidő központban helyeznénk el – amelyhez még Katics Jocó „protekcióját” szeretnénk erősen igénybe venni.

Az „Ambassador-pihenő” kapcsán Kovács Tiba foglalta össze a legközelebbi teendőket: „A fiatal, művészetekkel foglalkozó szakembereink készítsenek többféle vázlatot, amelyet majd az „öregek” jól „lefikáznak”. Ebben maradtunk… 🙂 🙂

A sűrű, de gyorsan pergő program (és a babgulyás) végét még kötetlen beszélgetés követte, és nagyon hamar hazatértek a legények. 😉 🙂