Az Ambassador Club Duna, és az Ambassador Club Pécs „mentorságával” a mai napon hivatalosan megalakult az Ambassador Club Alba Regio (?)!

A zárójelben szereplő kérdőjel azért van, mert majd a májusi klubnapon véglegesítik a tagok a nevet, és a tisztségeket.

Az alapításért – a mentorokon túl – dr. Szomor Attila és Böröcz Zoltán barátunk tette meg a magáét, így április 28-án a székesfehérvári Kiskakas étteremben, a kezdeti tapogatózó megbeszélések, az Ambassador Club nemzetközi  rendszerének megismerése és a hazai clubélet jellemzőinek feltárása után a jelenlévők úgy döntöttek, hogy megalakítják a székesfehérvári Ambassador Clubot.

Abban is megállapodtak, hogy  ezentúl minden hónap második keddjén találkoznak, ami azért is üdvös, mert nem esik egybe egyik hazai club estéjével sem, ezért a clubok régóta tervezett keresztlátogatásainak nem lesz semmi akadálya.
A tagok névsorát a májusi ülés után tudjuk közzétenni, mert még vannak, akik alapítóként fognak csatlakozni a clubhoz, és a névválasztás is akkor dől el. Nem árulunk el nagy titkot, ha az ALBA név körül keresgélünk 🙂

Az örömteli rendezvényen részt vett a NAC Magyarország képviseletében Keresnyei János elnök úr, és Naszály András alelnök úr, így a 6 „alapító atya” a 2015. április 28-i dátumot, mint hivatalos alapítási időpontot, feljegyezheti a club most megnyitott aranylapjainak első oldalára.

Akik érdeklődnek az ambassador klubok tevékenysége iránt, egészen hamar megkérdezik: „Nagyon tetszik nekem az egész, de nekem már megvan a kialakult baráti társaságom, mi is összejárunk, mi is kirándulunk, de mégis; miben más az Ambassador Club?”

Nincs egzakt válasz! Aki kíváncsi rá, hogy mit csinálunk, jöjjön el, nézze meg, élje át, legyen részese! Nem vagyunk mozgalom, nem vagyunk párt, nem politizálunk, nem „villogunk” sehol, nem tolongunk pályázati pénzekért – egyszerűen csak nagyon szeretjük, és igényeljük egymás társaságát.

A Nemzetközi Ambassador Club, és a Nemzeti Ambassador Club Magyarország is hatalmas erőfeszítéseket tesz arra vonatkozóan, hogy növekedjék a tagság létszáma, de legfőképpen fiatalodjon az átlagéletkor.

A székesfehérvári klub alakulásával mindazokat a pozitívumokat sikerült egy csokorba gyűjteni, ami minden Ambassador Clubnak öröm, és egyben egyik fontos célja: régi és új ambassador tagok, akiket az „anyaklubuktól” a munka, az élet távolra sodort, de szívükben ott parázslott az ambassador-élmény, egymásra találtak. És meséltek az ambassadorokról, és hozták érdeklődő barátaikat – és innen már csak egy lépés volt, hogy az új helyen, Székesfehérvárott, alakítsanak egy új klubot.

Egy újabb – kicsiny, de szívében erős – civil szervezet vágott neki az útnak, hogy programjaival, magatartásával, életével, eszméjével jobbá tegye a világot, szebbé tegye az emberi környezetet.

Sziszifuszi munkát vállalt magára a székesfehérvári Ambassador Club közössége, hogy az Ambassadorok Nagy Családjával együtt újabb dimenziót mutasson barátságból, politikamentességből, toleranciából.

Szeretettel köszöntjük új klubunk – a székesfehérvári Ambassador  – tagjait!