Kedves Clubtársunk!

Legutóbbi clubestünkön októberben, egy kicsit megünnepeltük magunkat. Legalábbis, megemlékeztünk magunkról. Alapjában kedvesek és elismerőek voltunk magunkhoz, mert mégiscsak 25 éve vagyunk.

Ha egész életünket nem is, de szabadidős programjainkat azért két és fél évtizede befolyásolta a club. A club, mint: Olyan. Létezése, a clubtagságból eredő baráti viszonyok érdekes összessége.

Amint már említettük, mi már egy új Törvény, egy jogállami törvény előírásai szerint alapulhattunk, 1990-ben. A felszabaduló Történelmi Szelek enyhülő légkörében, szinte minden Közép-Kelet Európai Államban alakult Ambassador Club. De, amennyire tudjuk, ezek túlnyomó része, ilyen vagy olyan okoknál fogva, már befejezte kezdetben lelkes működését.

Ezeket az „ilyen vagy olyan„ okokat érdemes lenne elemezni, összehasonlítani. Talán egy kellően felkészült szociológus társaságnak. Sok minden fontosat elárulnának Kelet-Közép Európa elmúlt két és fél évtizedének civil polgári változásairól, várakozásairól, talán illúzióiról. Itt jelezzük, hogy pár héttel ezelőtt jelentkezett nálunk a Fővárosi Főügyészség. Az Egyesületi Törvény értelmében, rendes törvényességi ellenőrzést kíván tartani. A működésünkkel kapcsolatos kérdéseire válaszoltunk. Ez teljesen normális, jogszabályszerű dolog. Nyilván feltételezték, hogy az ilyen típusú cluboknál elég, ha csak 25 évenként gyakorolják felügyeletüket. De lépjünk a következő 25 év, békésnek és kedélyesnek, szánt club-útjára.

Az Ambassador információk híreiből emeljük ki, hogy az idei Ambassador díjat a pécsi Ambassador Club, egy ünnepi clubest keretében az országszerte ismert, dr. Papp Lajos szívsebész professzornak adta át.

Tekintsünk tovább decemberi útjainkra. A szokásos év végi clubévbúcsúztató időpontjául december 12-ét /szombat/ jelöljük be naptárainkba! A programot ismét Fekete János helyi képviselő úr, és ismét Szentendrén szervezi. Van felhatalmazásunk, hogy kiszivárogtassuk a vacsora előtti kultúrsétán, a már ismerősként visszaköszönő Krizbai Éva művészettörténész asszony előadása várható. Feltehetően a felújított, részben föld alatti Helytörténeti múzeumban. A kedves művészettörténész-asszony immár 7 éve figyeli kellő tapintattal művészettörténeti ismeret-gyarapodásunkat. A részletes programról külön meghívó megy, kellő időben. /A legvonzóbb helyi vendéglő kiválasztás folyamatban!/

És akkor itt a november! Már régóta mondogatjuk, ha november akkor: Koncz Pista! Ez most is így lesz. Kedves Tiszteletbeli clubtagunk, ha jól számoljuk, idén 16. alkalommal ül törzsasztalunk köré. Szinte minden évben egy- egy új könyvét vagy CD-jét mutatta be, ami lassan már életművé sokasodik. Idén, aktuális észak-itáliai élményeiről, megfigyeléseiről szóló kéziratát mutatja be. Úgy is vehetjük, hogy Itália irányába, Görcsöny felé is vezet egy ősi út.

Így tehát örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubtalálkozónk pontos időpontja:

2015. november 19. (Clubcsütörtök)

Helyszíne, törzshelyünk, a Rozmaring Vendéglő

Kezdetének: 18,30 (!) órát javasoljuk!

/Clubestéinkre, minden Ambassadort szívesen látunk. A városból, az országból, és akár Európából, ha erre jár. /

Várható beszédtémáink:

1. Aktuális Ambassador Információk

2. Ambassador Asztali Beszélgetések: „Bambuszrúd és Vadszőlő” – egy késő Pannon pillantás Észak-Itáliára

Vendégelőadónk: Koncz István úr, polgármester, író, újságíró, clubalapító, disznótour intendáns stb

3. Egyéb

A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban!

Kelt, Óbudán, 2015. november avagy Szent András havának, Szt.Márton napján

Ambassador üdvözlettel

S. J.
Clubkrónikás