Ambassador Club Budapest - 25. év Kedves Clubtársunk !

Az ez évi, és egyben a 25. clubévi első, januári, találkozón kellemes clubvacsorával telt az este. Több odafigyelő clubtársunk úgy észlelte, törzshelyünk konyhájának korábban megszokott kommersz színvonalában mintha javulás lenne. (Hogy ez csak farsangi fellángolás, vagy tényleg eltávolították a megosztó teljesítményű szakácsot? Ki tudja? Figyelünk tovább!)

Ami most induló clubévünket illeti, az első félév clubdátumai, a hó 3. club-csütörtökjei: január 15, február 19, március 19, április 16, május 21, június 18!

Kezünkbe került egy a 25 évvel ezelőtti, kissé megkopott naptár. Hogy is volt akkor ?

1990. március 9-én, egy pénteki estén jöttünk össze először az akkor nagyon népszerű IX.kerületi Kaltenberg söröző különtermében. Akkor találtuk ki, nem kevés clubpszichológiai érzékkel, hogy a hónapok 3. csütörtökjei, különösen alkalmasak a clubéletre.

Ahogy továbblapozgatom a régi zsebnaptárt, szembeötlő, hogy akkoriban még clubon kívül is, meglehetősen sokat találkoztunk. Viszonylag sűrűn átlátogattunk egymáshoz családostól is, bekopogtunk egy-egy palack jóféle itallal.

A mindenképpen elmúlt 25 év méltó, de jelentőségünket azért nem túlértékelő megünneplésén, vagy az erről való megemlékezésén még gondolkozhatunk. Több minden képzelhető el:

  • Elképzelhető egy némiképp megilletődött összejövetel, az első törzshelyen.
  • Nem elképzelhetetlen egy rövid végiglátogatás összes eddigi törzshelyünkön. Elmerengés a régi étlapokon, végigkóstolása bevált, jogos clubbüszkeségi érzéseket kiváltó italoknak. (Kaltenberg, Kékes, Tóvendéglő, Rózsadomb, Régi Sipos, Rozmaring. Nem mindegyik bírta a 25 évet.)
  • Természetesen megkeressük egykori clubtársainkat is, akik még megkereshetőek, és reméljük egy estére megint velünk tartanak.

Ezen kívül vannak még tárgyi emlékeink is. Mindannyiunknál vannak fényképek, van valahol egykori filmünk is. Ez különösen jó lenne ha látható lenne. (Sokak szerint az alapító ülésen készült képek sincsenek a köztudatban.)

Vannak bizonyos Ambassador relikviáink is, amelyeket főleg külföldi clubtársainktól kaptunk. Címeres, jelvényes tálak, serlegek, zászlók és még ki tudja mik. Ezekért azóta is hálásak vagyunk, de általában nem tudjuk hol kiállítani. Talán egy digitális fényképező géppel az Ambassador honlapra fel lehetne juttatni képüket. Hogy mindenki, látva láthassa.

Szóval, (de utálta Kodály Zoltán ezt a szót, még cikket is írt használata ellen) ezeken el lehetne gondolkodni.

Ambassador tolerancia-díj várományos clubkincstárosunk, elküldte az ez évi fizetések, tartozások, hátralékok jegyzékét. Talán azóta, ezeket már rendeztük is.

Miután bizonyos mértékig clubprogramnak is tekinthető a visszatérő görcsönyi Farsang és kultur-disznótour, beszámolunk róla. („Kultúr”, de utálta szegény Kodály ezt a szót is, ez ellen is írt egy cikket.)

Régen látott, klasszikus sűrű hóesés szakadt a mesebeli falúra. De Antal Tamás mesterszakács kiváló irányításával, az ilyenkor elvárható étkek óránként fokozott imponáló felsorakoztatásával, a jelenlévő ínyek profi csiklandozásával beteljesültek a gasztronómiai várományok. Az étkek között, meghívott művészek adtak különféle műsort, így a kedves nap hangulata megközelítette a Platon féle Lakomák hangulatát.

A fentiek megmaradt hangulatában, örömmel hirdetjük e havi, rendes clubestünk pontos időpontja : 2015. február 19. (Clubcsütörtök)
Helyszíne: Rozmaring Vendéglő
/Óbuda, rakpart, Tímár utcai HÉV megálló
Kezdet: 18 óra !

(Clubestéinkre minden kedves Ambassador clubtársunkat szívesen várjuk akár egész Európából.)

A többit pedig megbeszéljük,majd a : clubban !

Kelt Óbudán, 2015. február avagy Boldogasszony havának 12. napján

Ambassador üdvözlettel

S. J.
clubkrónikás

 

Clubinformációk: www.ambassadorclub.hu