Arany János - A walesi bárdokKedves Clubtársunk !

A legutóbbi májusi clubesten, kívánatos szép számban ültük körbe a jó öreg törzsasztalt.

Úgy érezzük érdekes és aktuális témát és kellően tájékozott előadót választottunk. Persze, a Média (pláne Közmédia!) mint téma, szinte mindig érdekes. Tesz is róla, hogy mindig aktuális legyen. Egyetemes tapasztalat, hogy egyetlen hatalom sem tud ellenállni bizonyos média-kacérkodási kísértéseknek. Van aki kimondja,van aki csak gondolja, de többé-kevésbé mind elvárná: „Hol van, ki zengje tetteim – Elő egy velszi bárd!„

Nevezzük ezt Edward szindrómának. Emberileg érthető. Mostanában már nem kell senkit máglyára küldeni. Elég egy átszervezés. Ezt sokan úgy is máglyára küldésként fogják fel… Megőszült és más tetteinek zengésében már kompromittálódott bárdokra nincs szükség. Jöjjenek az újak. (Bárdocskák)

Lehet, hogy eleinte kicsit mellézengenek, előbb utóbb profi zengető válik belőlük. Létrejöhetnek olyan, a nyelvújítás romantikus korát idéző furcsaságok, mint pl: Média Vagyonalap Kezelő Központ, meg Hírközlési Hatóság, meg Központi Médiatanács, meg Nemzeti Médiaértékelő Centrum stb.

A néző vagy közönség (korábbi jelzővel: „az ezerfejű cézár”) pedig jól megszokott távirányítójával azonnal szavaz.

Az utóbbi 25 év kulturkampfjainak, média-árokásásainak értékvesztései nyomán tallózva, sokat látott szakértő barátunk, előadónk a tisztes őszes halántékú bárdok jószándékaival, a kissé depressziós hajlamú – költő, szavaival szólván lassan, tűnődve mondhatja:

Az ember végül homokos, szomorú, vizes síkra ér, szétnéz merengve és okos fejével biccent, nem remél”

Mi azonban a jövő héten igazi, dübörgő clubéletet remélhetünk. Csütörtökön rendes clubösszejövetel – lásd clubmeghívó.

A jövő hét végén Budapesten ülésezik a Nemzetközi Ambassador Club (IAC) Ügyvezető Bizottsága. Pénteken Velük, közös Nemzeti Ambassador Küldöttgyűlés / Rozmaring Vendéglő!

Amint nemzeti elnökünk – Keresnyei János Elnök úr – meghívójából láthatjuk, szombaton Ambassador Gálavacsora a budai Várban + fakultatív Parlamentlátogatás.

Szokásos havi meghívóinkban kicsit ünnepélyesen, kicsit elméleti, kicsit virtuális lehetőségképpen jelezni szoktuk, hogy clubestéinkre szeretettel várunk minden Ambassadort – akár egész Európából.

A jövő heti clubesten ez valóságos találkozás lesz. Az Ügyvezető Elnökség 2-3 tagja feltehetően részt vesz lokális ülésünkön, betekint Ambassador hétköznapjainkba. Este az Ambassadoroknál – ahogy Bartók zongorázná.

Így aztán a fentiek alapján, örömmel hirdetjük, e havi rendes clubtalálkozónk pontos időpontja:

2015. június 18. (Clubcsütörtök!)

Helyszín: Rozmaring Kertvendéglő Különterme

/Óbuda, Tímár utcai HÉV megálló, Duna rakpart/

Javasolt kezdet : 18:30 óra !

Javasolt beszédtémáink :

1. Aktuális Ambassador Információk

2. Ambassador asztali beszélgetések: Tovább épül a budai Vár? Tovább épül a Városliget?

Vendégelőadónk : Weiler Árpád úr, építész, a Magyar Építészművészek Szövetségének korábbi országos Elnöke, az Év Háza Díjnyertese /1983, 1987, 2000/, és nem utolsó sorban a pécsi Ambassador Club alapító tagja !

3. Egyéb

A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban.

Kelt, Óbudán 2015. június avagy Szent Iván havának 11. napján

Ambassador üdvözlettel

S. J.

clubkrónikás