A talán kissé szeszélyes áprilisban ismét viszonylag kevés számban telepedtünk a törzsasztal köré, így továbbra sem beszélhetünk közös és határozatképes döntésről a clubévfordulóval kapcsolatban.

De lehet, hogy csak bizonyos alkati alkotmányos hajlamaink erőltetnek közösségi döntéseket, határozatképes határozatokat, többségi megegyezéseket.

Lehet, hogy egy nyilvánvaló jó ötlet, jónak tűnő kezdeményezés magától maga mögé állítja a kifürkészni kívánt clubközvéleményt. Ezért indokoltnak tűnik, nem várakozni tovább eszményi clubdöntésekre, hanem elkezdeni ez évi rendes programjainkat, témáinkat. Szerencsére a minket körülölelő, színes társadalom mozgása mindig gondoskodik aktuális témákról.

Ugyancsak szerencsénkre baráti, kollegiális, ismerősi köreinkben mindig találunk olyan szakértőt, akár országosan elismert szakértőt, aki számunkra, fehérasztal mellett, barátian el tudja mesélni a dolgok rejtettebb összefüggéseit. Hogy lássunk is, ne csak nézzünk…

Miközben poharaink kívánatos italokkal, érdeklődésünk hasznos ismeretekkel telítődnek meg. Egy egy ilyen clubbeszélgetés után joggal érezzük úgy, mint a megfelelő célzóvizet mértékkel fogyasztó céllövész – tisztábban látunk. Így tervezzük ezt májusi témánk kiválasztásánál is.

Médiaszakértő barátunk már járt nálunk, többször is. Legutóbb 2012. szeptemberében. A média valahogy mindig aktuális.

Általános clubköltségvetésünket illetően biztató híreket kapunk. Nemzeti kincstárnok úr jelezte, hogy lehetőségeinkhez mérten jelentős tartalékkal rendelkezünk. /Ez egyeseket talán még Alapszabály módosításra késztet az elköltéseket illetően…/

A mi lokális clubköltségvetésünk is rendben van. Bizonyára olvastátok és mindenki egyetértésével találkozik, hogy ebből a kincstárnok úr által javasolt összeggel járuljunk hozzá a kolozsvári Házsongárdi temető, magyar emlékeinek karban tartásához. Mielőtt még kiderül, hogy, hogy ősi román pantheon és tulajdonképpen oda temették már Decebált is …

Régi, több éves ígéretünk ez, de valóra váltását kicsit nehezítette a kolozsvári testvérclub működésének egyre nehezebb megállapíthatósága is.

Így aztán a fentiek alapján örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubtalálkozónk pontos időpontja:

2015. május 21. /Clubcsütörtök /

Helyszíne: Rozmaring Vendéglő

(Óbuda, Tímár utcai HÉV megálló, Duna part)

Javasolt kezdet: 18 óra!

Clubestéinkre minden kedves clubtársunkat és vendégüket szívesen látjuk, lényegében egész Európából. Vajon hallja ezt Európa?

Várható beszédtémáink:

1. Aktuális Ambassador Információk Aktuális személyi köszöntések !

2. Ambassador Asztali Beszélgetés

Vendégelőadónk: Dr. Havasi János úr Magyar Televízió Vezérigazgatói Kabinet

Téma: Legutóbbi médiareformok a Közszolgálati TV táján

3. Egyéb

Ami pedig a többit illeti, elmeséljük majd a clubban!

Kelt, Óbudán, 2015. május avagy Pünkösd havának, Szt.Bonifác napján

Ambassador üdvözlettel

S. J. clubkrónikás