Ambassador Club Budapest - Torkos Csütörtökön a törzshelyen, Budapesten, a Rozmaring ÉtterembenKedves Clubtársunk !

Legutóbbi, februári, clubesténken a határozatképességet megcélzó, de el nem érő számban telepedtünk le a clubasztal mellé.

Gyorsan kiderült, kedves vendéglőnkben aznap este úgynevezett Torkos Csütörtök volt, így kellemes meglepetésként fél-áron élvezhettük a Rozmaring konyha örömeit.

A szomszédos termek vidám vendégei már számítottak erre a kedvezményre, mert asztalt foglaltak, még kicsit sorba is álltak, szemmel láthatóan a szokottnál sokkal komolyabb forgalomban zsibongtak. Mi se bántuk a váratlan kedvezményt, néhány clubtársunk szkeptikusan megjegyezte kb. ez a fél ár lenne egyébként is arányos a konyha megszokott átlagprodukcióival.

Node, vissza a Torkos Csütörtökhöz. Néhány éve találták ki ezt a népmesei szóhasználatú kedvezményt, a sajnálatosan visszaesett éttermi étkezések fellendítésére. Bár laicizálódott hétköznapjainkban nincs jelentősége, mégis többeknek feltűnt bizonyos naptártévesztés.

A mostani Torkos Csütörtök kiválasztása közvetlenül húshagyó kedd és hamvazószerda utánra a disznóölési időszak / Zsuzsanna Napja ! / végére esett./ ? /

Az átlagnál sikeresebb vallásalapítók, ezt látván bizonyára fejet csóválnak : „ hát érdemes ezekért küszködnöm…? „

Ez az időszak, tudnillik már a Böjt, sőt a Nagybőjt, többeknek az abstinentia tiszta időszaka. Amikor tartózkodni kéne elsősorban a földön élő melegvérű állatok húsától. Hát persze látom én, távolodunk napról napra az egykori zsinatok előzékeny ajánlásaitól. Ugyanakkor az egy héttel ezelőtti a csütörtök, még könnyedén beillett volna a Farsang forgatagába. Akkor még akár egy püspöki kar asztalfoglalására is számítani lehetett volna.

Kedves Clubtársaink!

Amint bizonyára eljutott Hozzátok, Keresnyei János úr, a magyarországi Ambassador Clubok Elnöke /NAC/ 2015. március 9-én, clubalapításunk 25. évfordulóján, /1990. március 9./elnöki levélben köszöntött minket. Figyelmességét ezúton is köszönjük.

A mi februári szűkített létszámú ülésünkön, ugyan szóba került a negyedszázados évforduló közelsége, felvetődött a megemlékezés körülményeinek milyensége, a megszervezendő találkozó lehetőségeinek határai, az ünnepélyesség kívánatos szintjének meghatározása, de a döntést nem akartuk elhamarkodni. Mértéktartó ötleteket várunk.

A pécsi Ambassador Club 2015. április 01-én, egyáltalán nem kétes értékű tréfaként, hanem garantált jó kedv és program csinálás reményében, villányi borkóstolót szervez és ajánl, jónevű villányi pincébe hív minket. /Az egyik legjobb nevű borász, Tiffán Imre úr villánykövesdi reprezentatív pincéjébe. Profi pörkölt, díjazott bor /borok/ és kedves rétes ajánlkozása jegyében. /

Gondoljuk végig felelősséggel a kedves ajánlatot és lehetőségeink szerint, döntsünk a költő által javallott „Gondold meg és igyá” szellemében. /A döntésnél kérjük a szervezés határidejére tekintettel lenni. Ha lehet, a jövő heti clubülésig! /

 A fenti közlések szellemében örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubülésünk pontos időpontja

 2015. március 19. /Clubcsütörtök/

Helyszín: Rozmaring Vendéglő Különterme

 /Óbuda, Duna part, Tímár utcai HÉV megállótól /                                                               

  Javasolt kezdet : 18 óra

 Clubestéinkre minden Ambassador clubtársunkat és esetleges vendégét szívesen látjuk, ha erre jár.

A március 19-i dátumról jut eszünkbe, hogy az 1848-as Pilwax törzsvendégek eredetileg csak egy reformlakomát terveztek március 19-re.  Március 15-e lett belőle…

Maradjunk emlékező tisztelettel!

 A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban !

 

Kelt, Óbudán 2015. március, avagy Böjtmás havának 12. napján

Ambassador üdvözlettel

 S. J.

Clubkrónikás