Ambassador Club Budapest - logóKedves Clubtársunk!

Mindenek előtt:  Szerencsés, Rendes és Normális Új Évet kívánunk!

Ami pedig clubkrónikánkat illeti, tudnunk kell, hogy clubtörténetünk 25. évébe fordultunk.

Úgy emlékszünk, clubalapításunk éve, az 1990-es esztendő, a clubalapítási reményeken túl, az egész társadalomnak reményteli időszaka volt. A nemzet felett kirajzolódott történelmi Csillagképből, jókat jósoltak a jósok.

Ritka szerencsés és békés, történelmi fordulást élhettünk át. Ennek, a maga módján már része volt a szabad civil clubalapítás is. (Nekünk már nem kellett megszerezni a kerületi Hazafias Népfront védnökségét… Valószínű, hogy szívesen vállalták volna, de jobb, hogy nem kellett…)

Feltehetően egész clubévünket befolyásolni fogják, bizonyos megemlékezések, múlt idézések, clubstoryzások. Ez nem is baj. Kérjük az egykori fényképek, filmek, ajándékrelikviák előkeresését az almáriumokból. Kezdjük a 25. évet.

Örömmel jelentjük, hogy Lovretity Zsigmond barátunk, egykori alapító tagunk, némi szünet után, kérelme alapján, ismét teljes jogú tagja lett kis clubunknak. Így taglétszámunk 12  főre emelkedett – ebből 4 fő alapító tag, szinte alapító-atya.

Visszatérve tavalyi utolsó találkozásunkra, úgy érezzük a szokásos szentendrei clubév-búcsúztató most jól sikerült. Sokan vettünk részt, alapjában véve kedves találkozással, kedves közös élménnyel lettünk gazdagabbak. Itt, a köszönetben, Fekete János képviselő úr szervezői profilját szeretnénk felrajzolni.

Kissé hétköznapira fordítván az egyébként jogos ünnepi érzéseket, mögöttük 25 év gentleman etikájával jelezzük, maradtak bizonyos gondjaink. Ahogy a költő mondja : „ hagyta gondját az ó év, az újra … „ A sokak által került clubkincstárosi pozíció továbbra is megoldatlan. Paradox helyzet, hogy ettől függetlenül, clubkincstárunk tartaléka, lehetőségeinkhez képest (!) jelentősre duzzadt. Ezt puritán, finoman visszafogott, hedonista megnyilvánulásokat kerülő clubéletformánknak tulajdonítjuk.

De! Azért a 2014-es clubtagdíjfizetések sem mindenkinél kerültek átutalásra. Közben már a 2015-ös fizetéseket kéne utalni. Ne feledjük, tavaly hoztunk egy olyan clubhatározatot, hogy dolgainkat egyszerűsítendő, a club-befizetéseket nem húzzuk-halasztjuk, hanem minden év elején, legkésőbb márciusig, elszántan befizetjük! Ez a clubkonkrétságot illetően azt jelenti a: helyi-clubtagdíj: 6.000 Ft,  nemzeti club: 4.000 Ft, a nemzetközi clubtagság : 8.000 Ft.  Ez a legutóbbi a nemzetközi tagdíj fele. (Abban az őszinte reményben, hogy a Nemzetközi Kincstár, / IAC / még mindig „fejlődő országnak „, és ennek megfelelő fizetőképességgel rendelkező országnak tekint minket. A 25 évvel ezelőtti Csillagkép akkoriban, többet ígért…. (Clubkonkrétan tehát: 18.000 Ft! Öt számjegyecskét üzenek, vésd jól kebeledbe…: A tagdíj minden előtt ! Némileg parafrazeálva az érvényes költői figyelmeztetést…

A fent jelzett kisebb problémák, gyors megoldásának reményében, örömmel hirdetjük, hogy ez évi, és e havi rendes clubtalálkozónk pontos időpontja :

2015. január 15. /Clubcsütörtök!/

Helyszín: törzshelyünk, az óbudai Rozmaring Vendéglő!

Kezdet: 18 óra!

Ahhoz , hogy az Új Év várakozása azért néha-néha forduljon át a himnuszunk által is óhajtott „ Víg Esztendő”-be, talán első üdítő jelzés Koncz Pista barátunk invitációja a hagyományos farsangi, görcsönyi Disznótourra!

Az ezzel kapcsolatos részletes tájékoztatást külön küldjük. A lelkes szervezés gondjait tekintetbe vevő, felelősségteljes döntéseket kérünk. A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban !

Kelt, Óbudán, 2015. január azaz, Boldogasszony havának 8. napján

Ambassador üdvözlettel

S. J. a krónikás