Ambassador Club Budapest - 25. évKedves Clubtársunk !

A legutóbb márciusi clubesten, csak ültünk és beszélgettünk. Latolgattuk, vajon ma kicsit jobb a konyha vagy csak mi vagyunk kicsit éhesebbek…

Valószínűleg minden normális clubban így telnek a békebeli clubestek. Az időnkénti döntésekhez szükséges határozatképességet azért nem értük el. De lehet, hogy csak túlfinomított demokráciákban kényesek olyan ideákra, mint pl: határozatképesség.

Ez most csak annyiban lenne szükséges, hogy közösen döntsünk a 25. éves clubévforduló formájáról, kívánatos mértékeiről. Hogyha lehet, senki ne mondhassa a döntésről, Ő erről semmit sem tudott.

Felvetődött megint egy tetszetős ötlet. Június végén Budapesten találkozik a Nemzetközi Ambassador Elnöksége vagy Igazgatósága. /IAC/ A hivatalos megbeszéléseken túl, várható egy közös este valami kellemes helyen. Ez lehetne egy közös esti lágyan ringó sétahajózás a Dunán, ezzel adekvát esti ételekkel, esti italokkal, esti zenékkel. Egy ilyen program, a látvány a hangulati elemek, a vacsoraélmény már bevált, az eddigi Ambassador diplomáciában is.

De vajon letudható-e ezzel, a 25 éves clubtörténet ?

Az IAC ilyenkor nagyvonalú, egy „grand–seigneur”, olyan elegánsan hív meg minket vacsorára, mintha mi hívnánk meg Őket. De ezzel gomolyognak a további clubérzések. Nyilván elvárható, hogy bizonyos meghívói-meghívotti arányokra figyeljünk. Bizonyára legalább utólagos megjegyzésekre adna alkalmat, ha mondjuk, a 20 európai clubtagtársra jutna mondjuk 30-40 hazai clubtárs.

Az is elvárható hogy elsősorban külföldi barátainkra figyeljünk és egyfajta idegenvezetést, városmutogatást, mentőcsónakot.

Kellő nyelvismeret hiányában ez azért kicsit bábeli zűrzavar, érdekes pantomim jelenetek, jelbeszéd improvizációk.

Így egy ilyen alkalom háttérbe szorítana egy belsőbb, meghittebb társainkhoz, közelebbi nosztalgikusabb emlékhívást. Pedig erre az alkalomra érdemes lenne meghívni egykori, valamilyen okból elmaradt, de alapjában jó emlékeket őrző, még elhívható régi clubtársainkat. Kb. 7-8 ilyen clubtárs még elérhető. Ezek legalább fele, nagyon valószínű, hogy eljönne közénk, egy estére. Este az Ambassadoroknál – ahogy a néprajzkutatók mondják. A következő, 30 éves clubtalálkozóban már jóval több bizonytalanság van…

Szóval ilyeneket kéne végiggondolni, kicsit nagyobb számban „a dolgozó nép okos gyülekezetében”, ahogy az egyébként nem clubtag költő mondja. Igaz, különösebb határidőkhöz nem vagyunk kötve. Az egész év, 25. év. És nem is kéne vagy-vagyra kihegyezni a kérdést, hiszen lehet: is-is, is.

Bizonyos értelemben ez a bizonytalanság kicsit fékezi az ez évi egyéb havi clubprogramok kibontakozását is.

Töprenkedéseinktől függetlenül, örömmel hirdetjük e havi rendes clubtalálkozónk pontos időpontját

2015. április 16. /Clubcsütörtök/

Helyszín : Rozmaring Étterem és Rendezvényközpont

/Óbuda, Duna part, Tímár utcai HÉV megálló szélességi fok /

Javasolt kezdet: 18 óra!

/Clubestéinkre minden clubtársunkat szívesen látjuk, egész Európából – ha erre jár! De megelégszünk egy határozatképes clubestével is… /

Különféle visszajelzésekből tudjuk, hogy jól sikerült az áprilisi villánykövesdi clubborozás. Ezt a megjelentek egészségére kívánjuk.

A többit, pedig megbeszéljük – majd a clubban

Kelt, Óbudán április, avagy Szent György havának 9. napján

Ambassador üdvözlettel

 S.J.

krónikás