Gordon Ramsay sikítva zokogott volna azért a fiatal marhából készült pörkölt receptjéért, amit Seres Laci barátunk szervírozott a kitelepült klubnapunkon – és, akkor még nem is tud Ramsay a kiváló csevapcsicsáról, pljeskovicáról, vagy a grízes meggyes, vagy túrós rétesről. Simán átadhatott volna barátunknak 2, de inkább 3 Michelin csillagot, amit mi most meg is ítéltünk Lacinak: 3 Michelin csillag Seres Lászlónak

 Sajnos, dr. Lustyik György barátunk – munkahelyi elfoglaltság miatt – nem élvezhette Seres Laci vendégszeretetét, de annyira teljes volt a létszám, hogy még Simon Attila pártoló tagunk, barátunk, is késztetést érzett, hogy a nyarat a körünkbe kezdje meg; merthogy igazi nyáridőről is gondoskodott a vendéglátónk, valamint csodálatos panorámával, zöld gyeppel, és nem utolsósorban legalább 8 féle behűtött pálinka-nedűvel is emelte a mai nap színvonalát.

Ambassador Club Pécs - Friss vajas kifli Seres LacinálMiközben szürcsöltük a hideg birs-, szilva-, kajszi (vagy még ki tudja milyen) pálinkákat, majszoltuk hozzá a friss, illatos vajas kifliket, Kovács Tibor elnök úr megnyitotta a klubnap hivatalos részét; az előzetesen meghirdetett napirendi pontokat a jelenlévők egyhangúlag elfogadták, és a klub az alábbi határozatokat hozta:

Ambassador Club Pécs - klubnap Seres László barátunknál 2015-07-011. Az Ambassador Club Pécs a mai naptól, egyhangú döntéssel, dr. Sárszegi Zsolt barátunkat a klub rendes tagjai közé felvette.

2. Az Ambassador Club Pécs tagsága egyhangúlag elfogadta az alapszabály módosítását, amelyet a Pécsi Törvényszék írt elő számára, és felkérte dr. Kiss Attila barátunkat, hogy az ügyben képviselje a klubot, a szükséges iratokat határidőben nyújtsa be.

(A tagság a döntés kapcsán megjegyezte, hogy a civil szervezetek életét fájdalmas módon megnehezíti, majdhogynem ellehetetleníti a szőrszálhasogató, terhes és sok tekintetben felesleges bírósági gyakorlat – nehéz értelmezni, hogy kinek áll érdekében a civil kezdeményezések útjába bürokratikus akadálypályát állítani…)

Dobány Sándor keramikus művész3. A tagság egyhangúlag megszavazta, hogy az „Ambassador Club Pécs – történelmi nyom hagyása”-program keretében egy emlékművet állítunk az ambassadori eszméknek a pécsi Centrál Parkban. A tagság többségi döntéssel Dobány Sándor keramikus tervezetei közül a 2. számot viselő (nagyobb) kerámia pihenő- és ivókút tervét preferálja némi módosítással. A művész úrral folytatandó, részletek tisztázását célzó, megbeszélések lebonyolítására dr. Kondor Tamás és Zagorácz Márk barátaink kaptak teljes jogkörű megbízást.

A hivatalos program befejezéseként, késő estébe nyúló vidám beszélgetések mellett elpusztítottuk a Michelin csillagos jelöltjeinket, néhány párás poharú sör és néhány palack könnyű bor kíséretében.

Köszönjük szépen Seres László barátunk meghívását, a kitűnő és hibátlan vendégszeretetét, a méltó környezetet, a ragyogó konyhát – valamint barátaink barátságát!