Terjesszük az Ambassadori eszméket, növeljük az Ambassador Club hálózatot!

Ezt a kettős célt tűzte ki maga elé a Nemzetközi Ambassador Club vezetősége (IAC Menedzsment Committee) a június 19-én tartott Budapesten tartott vezetőségi ülésén, és e gondolatok jegyében zajlott a Nemzeti Ambassador Club Magyarország (NAC Magyarország) szintén e napon tartott nemzeti találkozója is.

Mint azt Michael Moerchel nemzetközi elnök úr hangsúlyozottan kifejtette, az Ambassadori eszmék terjesztésére nagyobb szükség van, mint bármikor korábban. A clubtagok a humanitárius eszmék nagyköveteinek kell lenniük és igyekeznünk kell elősegíteni ezen eszmék megértését. Az Ambassadorok a humanitást és az emberi méltóságot helyezik előtérbe.

Mi, Ambassadorok, toleráljuk a vallási, kulturális és más vélemények különbözőségét, mert tudjuk, hogy az emberiség fejlődéséhez erre van szükség.

Az Ambassadorok vállalják véleményüket és felelősen részt vállalnak közösség életében. Az Ambassadorok barátságosak egymással és az élet minden területén segítik egymást.

Eddig is ezek voltak az értékeink, és ezek után is ezekre az eszmékre lesz szükségünk.

A kétnapos találkozó programja szerint pénteken délután az Ambassador Club Magyarország hét hazai regionális klubjából hat klub képviseltette magát a Nemzeti Club találkozón. Nagyon jó volt látni, hogy eljött dr. Naszály Attila, örökös tiszteletbeli elnök és Keresnyei János elnök, a NAC Magyarország képviseletében, Ujlaky György elnök és dr. Seregélyesi János krónikás az Ambassador Club Budapest képviseletében, dr. Kispéter Zsolt elnök az Ambassador Club Cegléd képviseletében, Bitay Endre elnök, az Anbassador Club Cegléd 1994. képviseletében, Naszály András elnök, az Ambassador Club Duna képviseletében, dr. Szomor Attila elnök és Kriszt Tamás titkár, az Ambassador Club Alba képviseletében, Kovács Tibor elnök, dr. Kondor Tamás titkár, Seres László tag és Héder Sándor pártoló tag az Ambassador Club écs képviseletében.

A találkozón a kölcsönös bemutatkozások után az IAC vezetősége nevében Moerchel elnök úr köszöntötte a hazai clubok vezetőit és a tagokat és kifejezte abbéli reményét, hogy a jövőben többször találkozunk majd a nemzetközi események alkalmával, melyhez támogatást is fognak biztosítani, ha kérjük.

A fenti gondolatok átadása után a Nemzeti Club Magyarországot – azaz, az összes magyar Ambassadort érintő – változásokról, eseményekről esett néhány szó, majd a regionális clubok mutatkoztak be, és mondtuk el egymásnak szokásainkat, rendezvényeinket, illetve dr. Naszály Attila örökös tiszteletbeli elnök úr foglalta össze a hazai Ambassador Club élet elmúlt 25 évét ( 2016-ban fogjuk ünnepelni).

Tanulságos volt jobban megismerni egymás clubéletét, és fontosnak tartotta mindenki, hogy ezt az információáramlást fejlesszük a a továbbiakban. Elhangzott az is, hogy jó szokássá válhatna, egymás egy -egy rendezvényének meglátogatása is (erre példa volt az éveken át rendszeresen megszervezett tiszakécskei találkozó és a legutóbbi villányi borkóstoló is).

Kiváló platformot nyújt a közeledéshez és a szorosabb clubkapcsolatok kiépítéséhez a nemzeti club weboldala, melyet az Ambassador Club Pécs hozott létre, és tart karban folyamatosan.

Kovács Tibor a pécsi RAC elnöke és egyben a NAC Magyarország titkára, kiemelte, hogy a Nemzeti Ambassador Club mint szervezet talán már érett lenne a közvélemény előtti megjelenésre, melyben a jelenlévők megegyeztek; elhatároztuk, hogy a hazai ambassadorság eszmeiségét jobban az ország közvéleménye elé tárjuk, és feljebb emeljük ismertségünket mind hazai, mind nemzetközi szinten. Ez utóbbihoz jól jött az IAC hangsúlyozott meghívása, mellyel elvárnak bennünket a szeptemberi, Baden-ben tartandó delegációk találkozójára.

Naszály András alelnök úr külön fejezetben hívta fel a figyelmet az Ifjúsági Csereprogrammal kapcsolatos fejleményekre, mely szerint a badeni találkozó után megjelenő szabályzatból ismertette már most a fontosabb részeket (ezekről külön hírlevélben értesítünk mindenkit), és javasolta mindannyiunknak, hogy lehetőség szerint vegyünk akár gyermek küldőként, akár gyermek fogadóként a programban.

A sikeres találkozót követően együtt vacsorázott a hazai és nemzetközi clubtagság a Budapest Club törzshelyén, a kiváló Rozmaring Étteremben.

A találkozó második napján az IAC vezetőségi tagokat a hazai clubok delegáltjai kísérték el a Parlament meglátogatására, majd a délutáni szabadprogramot követően a Halászbástya étterem fantasztikus kilátására és vacsorájára invitálta meg az IAC a delegációkat.

A két csodálatos és tartalmas nap után jóleső érzés volt, hogy a magyarországi Ambassador Clubok tagsága fontos a nemzetközi szervezet számára (egyébként 7 clubunkkal, és 65 fős tagságunkkal a világszervezet középmezőnyében vagyunk), és tudni, hogy Ambassador barátaink nyitottak a velünk való együttműködésre a világ bármely pontján.