2016. december 15-én töltötte be barátunk, klubtársunk, az Ambassador Club Pécs jelenlegi elnöke a 70. életévét, és ebből az alkalomból 2016. december 17-én, szombaton, a pécsi Hotel Palatinus Bartók termében ünnepeltük a nevezetes évfordulót.

Nem Ambassador rendezvény volt, így nem tisztünk a részletes beszámoló készítése, de annyit meg kell jegyeznünk, hogy a Család és a Barátok dicsérete, köszöntése volt Gyuri barátunk mondanivalójának gerince, amelyet az est nyitó szónoklatában többféle színnel festett elénk.

Klubunk szinte teljes létszámmal megjelent, és egy antik Zsolnay Anonymus szoborral köszöntötte idős, de nem öreg Barátunkat, valamint a klub tagjai és párjaik elénekelték neki az Ambassador Club Pécs „baráti himnuszát”, Máthé Péter: Azért vannak a jó barátok című dalát.

Az ünnepelt, és vendégei egyaránt túlélték a csoportos előadásunkat, és ezt követően már nem zavarta meg az esemény nyugalmát semmi; volt zene, móka, kacagás, beszélgetés, tánc, vörösboros marhapörkölt kapros túrós nokedlivel, villányi borok, sajtfalatkák, sütemények, és – természetesen – éjfélkor kocsonya.

További gyönyörű következő 70 évet, egészségben, boldogságban Barátunk!

Néhány kép az utókornak: