Kedves Clubtársunk!

Akarva, akaratlanul, megkezdtük a 2016-os naptári évet. Ami gyakorlatilag szinte egybe esik a 26. clubévvel.

Kívánjunk magunknak és környezetünknek : Szerencsés Új Esztendőt!

Minden kezdődő új évet megillet bizonyos jóhiszeműség, illedelmes reménység, óvatos optimizmus. Legyen így a 2016-os évvel is. Tegyük ilyenkor félre a néha elgondolkoztató napi tapasztalatokat, a néha furcsának tűnő realitásokat, a Lenin elvtárs szerint is „makacs tényeket”. Engedjük ilyenkor rábeszélni magunkat a költői, Vörösmarty féle: „ …és mégis, mégis..” vagy „ …az nem lehet, hogy annyi…”–szerű ünnepélyességnek.

Szokták mondani, a mi nemzeti himnuszunk kicsit szomorkás. Pedig Víg Esztendőt kér, Jó Kedvet és Bőséget! Ezt akár hedonistának is fel lehetne fogni…

A decemberi clubév-búcsúztató hagyományosan Szentendrén, és hagyományosan jó hangulatban telt el. A szokásos múzeumlátogatás talán az eddigieknél is érdekesebb volt, a választott vendéglő gasztronómia kínálata kellemesnek bizonyult. A résztvevők száma, az ilyenkor fokozott érdeklődésekhez képest, szerénynek minősíthető. A jó falatokhoz szokott clubszájakat kicsit megkeserítette, hogy megint egy nemkívánatos vita alakult a kiválasztott étterem és közöttünk. A Bükkös Hotel, miután megtudta, hogy az előzőleg megsaccoltnál kevesebben megyünk – és így feltehetően kevesebbet fogunk fogyasztani – vitatható plusz fizetéseket kért, plusz költségekkel állt elő (?)

A kellemesen bontakozó adventi hangulatot nem kívántuk fogyasztó-érdekvédelmi vitákkal, magyarázkodásokkal terhelni. Találtunk egy bizonyos, a kecske-káposzta optimumhoz közeli megoldást. De! Nem először kerülünk szembe, ilyen vendéglátói fellépéssel. Nem lehet, hogy tudtunkon kívül bennünk is van valami kis hiba? Lehet, hogy a jól hangzó de sokak számára kicsit titokzatos: „Ambassador Club” elnevezés alkalmas bizonyos vendéglátói illúziók felkeltésére? Elképzelhető, hogy ennek hallatára valami Mágnás Casinós képzettársítás indul a vendéglős fejekben? Elképzelhető, hogy nevünk hallatán francia pezsgő durrogtatásokra, gáláns homárrendelésekre, kedélyes osztrigaszürcsölésekre számítanak? Ehhez képest persze, csalódnak. De a mindenkori vendéglői kockázatokra mégse zsarolás közeli ár-áthárítással kéne reagálni. Minden eddigi közös vacsoránknál egy átlagos éttermi társaságnál nagyobb vendégkört hoztunk. Az átlagosnál jelentősebb cecheket fizetünk. Ilyen vendéglátóipari sandaság, egy Pilwax, egy öreg Gundel , egy régi Kéhli úrnál, nem fordulhatott volna elő.

Az Ünnepek távoztával, az év kezdetekor lelket önthet az emberben, hogy minden Új Év farsangi időszakkal kezdődik. Ennek, már önmagában van hangulati értéke. A mi hangulatunk esetében ehhez kapcsolódik a hagyományos görcsönyi Disznótour. Ami mint tudjuk nem csak egyszerű evés-ivás. Bár Tamás Mester, mint mesterszakács produktumai önmagukban is kalap levételre késztetnek.

Amint a menüből is kitűnik, van itt mindig: igényes Kulturális Műsor is!

Senkit ne zavarjon meg, hogy ugyanebben az időpontban – december 6. (szombat) – tartják Budapesten az általában sznob és vérszegény hangulatú Operabált is. Amit most nem egészen érthető indokok alapján: Shakespeare Bál-nak neveznek.

Mi a fentiek szellemében örömmel hirdetjük, hogy ez évi első, rendes clubtalálkozónk pontos időpontja: 2016. január 21. (Clubcsütörtök!)

Helyszín: törzshelyünk, a Rozmaring Vendéglő (Óbuda, Duna part)

Kezdet: 18:30 óra!

Ajánlott megbeszélnivalók:

  • Aktuális Ambassador Információk
  • Idén 60. éves a Svájcban alapított Ambassador Club!
  • Kötetlen tájékoztatás az ez évi rendes clubtagsági díjak helyzetéről
  • Kötetlen beszélgetés az ez évi lehetséges clubprogramokról

Clubestéinkre minden kedves clubtársunkat szívesen látjuk az Országból, Erdélyből, Európából – ha erre jár!

Ami pedig a többit illeti, megbeszéljük majd a clubban!

Kelt Óbudán, immár 2016. január avagy Boldogasszony havának, 13. napján

Ambassador üdvözlettel

S. J. a krónikás