Kedves Clubtársunk!

Legutóbbi, augusztusi találkozásunkon megjelenő létszámunkat, még nyári távolságtartással jellemezhettük.

Pedig kellemes nyáreste volt. Sétahajók lágyan ringtak a Dunán. Fedélzeteikről kulturáltan vacsorázó baráti társaságunk étvágygerjesztő látvány lehetett. A szemközti Margitszigetről tánczene dallamokat hozott a víz. Talán az aktuális, augusztus végi Fenyő Miklós koncert próbáját hallhattuk, átszűrődve.
Mi meg clubszerűen eszegettünk, iszogattunk és beszélgettünk. Mindenféléről. Építésztörténetekről, az újabb főváros-építés reményteli és bosszantó elképzeléseiről, a sztárépítészek allurjeiről, bíboros-érsekek csalhatatlannak tetsző véleményeiről, jóféle bankárstorykról. Amolyan minden bankár életében jön egy pillanatokról. A jó clubvacsoránál előjönnek az érdekes hallomások, előkerülnek adomák, eszünkbe jutnak különféle sztorik talán még pletykák is. De részben ez adja a vacsorák kellemes baráti hangulatát.
Ahogy néhai Giordano Bruno szokta mondani: „ Se non e vero, e ben trovato „ Ha nem is igaz, jól van kitalálva. (Dialógus, 1585)

Szeptembertől megkezdjük őszi clubszezonunkat. Ebben a clubévben eddig nem nagyon kényeztettük magunkat nagyszámú clubelőadásokkal. Talán észre sem vettük, hogy idén még egyetlen előadás sem volt. A közös kirándulások elmaradása, az előadások megritkulása nem gazdagítja clubélményeinket. Ősszel javítani próbálunk ezen az arányon.
Nézzük, mi várható, mit ígérhetünk:

 2016. szeptember 15.  Havi rendes clubest
2016. október 20.  Havi rendes clubest
 2016. november 17.  Havi rendes clubest
 2016. december ??.  Évi rendes, karácsonyi Clubév-búcsúztató

Az október 20-i találkozónkon én (a krónikás ) próbálok mesélni olyan érdekességekről, amit a magyar szerzői jogok történetéből tudni érdemes.

November 17-én hagyományosan , Koncz István Polgármester urat, írói nevén : Sz.Koncz Istvánt várjuk. Előadásának témája előreláthatóan, bizalmasan kiszivárogtatva: Demjén Rózsi 70–kedik – a magyar könnyűzene 50 éve. /Demjén szerzői jogdíjai (?)

Decemberben, a hagyományos clubév-búcsúztató gyanánt, reméljük megint eljutunk Szentendrére! Ennek pontos időpontját illetően még nem vagyunk döntés-kényszerben. Jelenlegi előrelátásunk alapján, talán a december 10-e szombatot lehet javasolni. De erről egyeztessünk és határozzunk közösen. Annyit talán már most megjegyezhetjük, hogy gondoljunk a tavalyi jelentkezésekre és váratlan lemondásokra.
Ne hozzuk kedves szervezőnket, kedves magunkat, és bizonyos mértékig a helyi jószándékú vendéglátást a derűs clubév-búcsúztató hangulatához méltatlan helyzetekbe. (A tavalyi vendéglő jószándéka és üzletemberi korrektsége erősen vitatható.)

A fentiek szellemében, örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubtalálkozónk pontos időpontja:

2016. szeptember 15. (Clubcsütörtök)
Helyszín : Rozmaring Vendéglő Különterme
(Óbuda, Duna rakpart,Tímár u-i HÉV megállónál)
Kezdet : 18:30 óra!
(Clubestéinkre szeretettel várunk minden Ambassadort – ha erre jár!)

Ebben a clubévben még nem esett szó a tagdíjak rendezéséről. Ez a kötelezettségünk továbbra is fennáll. A tagdíjak mértéke úgy tudjuk / ! / nem változott. Ebben még a nemzeti Kincstár megerősítését kérjük. Ezt a továbbiakban is be kell fizetnünk. Csak megjegyezzük, még mindig akad több clubtársunk, aki régebbi tartozásokat is görget maga előtt. Ne lepődjünk meg tehát a kincstári jelzéseken. Persze a befizetés módjában is tájékoztatásra szorulunk.

A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban.

Kelt, Óbudán 2016. szeptember avagy Szent Mihály havának 8. (Kis boldog asszony napján.)

Ambassador üdvözlettel

S. J.
krónikás