Kedves Clubtársunk!

Legutóbbi októberi találkozónkon a körülményekben rejlő tökéletlenségek folytán, nem tudtuk megtartani tervezett előadásunkat – ill: asztali beszélgetésünket. Megszokott clubszobánkat másnak engedték át. Pedig szeptember elején személyesen magával a jól ismert Tóth Lajos főnök úrral rögzítettem őszi asztalfoglalásainkat. Lehet, hogy ez volt a hiba. Más könyvbe írta be foglalásunkat (?).  „ Beírtak engem mindenféle Könyvbe…” (Kosztolányi). Ezt a beosztottjai jobban tudják. Tanulság: nem mindig a főnök a fej!

Egyébként kellemesen elbeszélgettünk. Ketten fatányérost ettünk, egy rántott sajt, egy ponty, és ezen túl egy pörköltféle meg még valami volt rendelve. Ebből már viszonylag könnyű levonni a következtetést, hogy akkor végül is hányan lehettünk jelen.
Átbeszéltük bizonyos clubdolgainkat. Például, hogy bizonyos személyi változások miatt valószínűleg változtatni kell az utóbbi évek, nagyon emlékezetes szentendrei clubév-búcsúztatóján. Különféle ötletek merültek fel. Azóta – amint a Tisztelt clubtagság nyomon követhette – megerősítést nyert egy Old Boys koncerttel egybekötött, Orfeum-szerű clubvacsora ötlete. Ez nyilván előhívja az Ünnepek táján egyébként is megjelenő nosztalgia érzéseinket. Nosztalgia valami, távolodóban lévő nem különösen komplikált, konkrét okoktól független egykori életkori jóérzések után. Bár a zene, azért elég jó ok volt.

A konkrét jegyrendeléseken és asztalbiztosításokon, egyeztetéseken még dolgozunk, úgy tűnik néhányunk külföldön tartózkodik.

Az időpont: 2016. december 9. (péntek este)
Helyszín: Gellért Szálló Budapest
Kezdet: 19 óra

Befizetési kötelezettségeinkkel kapcsolatban várjuk Kincstárnok úr számláit és számla-megjelöléseit.

Mint értesülhettünk, Nemzeti Ambassador Szervezetünk bizonyos átalakulásokon megy keresztül. Az egyik ceglédi Club létszáma jelentősen csökkent. Ezért a jövőben nem club formában, hanem egyszerű de kedélyes asztaltársaság intézményesült keretében szervezi baráti vacsoráit.

A novemberi clubprogram, régi barátunk: Koncz Pista! Ha egyáltalán össze tudjuk számolni, idén már 15. alkalommal lesz a vendégünk. Szerencsére áldásos polgármesteri hivatala mellett is foglalkoztatja valami irodalom. Amint tudjuk egyben a pécsi Jelenkor c. irodalmi folyóirat interjú rovatának is a vezetője. Ezek a beszélgetések évek alatt most önálló kötetté álltak össze. Az interjú alanyok elsősorban a pécsi Tudományegyetem tudós egyéniségei. Válaszaik, magyarázataik, vallomásaik nyomán igazat adhatunk Hamlet királyfinak: „Több dolgok vannak földön s égen Horátió, mintsem bölcselmetek álmodni képes…”

Így aztán a fentiek szellemében örömmel hirdetjük , e havi rendes clubestünk pontos időpontja :

2016. november 17. (Clubcsütörtök )
Helyszín: Rozmaring Vendéglő
/Óbuda, rakpart, Árpád fejedelem utca 125. /
Kezdete: 18,30 óra !
(Clubestéinkre, minden Ambassadort és érdeklődőt szívesen várjuk – ha erre jár!)

Javasolt témáink:

  1. Aktuális Ambassador Információk
  2. Ambassador Asztali beszélgetések: Az interjúkészítés titkai! (Vendégelőadónk: Sz. Koncz István úr – „Van-e, ki e nevet, nem ismeri ?” /Petőfi/
  3. Egyéb

A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban !

Kelt, Óbudán 2016. november avagy Szent András havának 11. Márton napján

Ambassador üdvözlettel

S. J.
clubkrónikás