Kedves Clubtársunk!
Legutóbbi, májusi találkozónkon az Ambassador törzsasztal körül, 4-5 Ambassador hajolt össze. (De nem hajolt el!)

Sajnos már tisztelhető korunkhoz illő, praktikus, hasznos témákról beszélgettünk. Bio borokról, javasolt ásványvizekről, „a mindennapi gyógyszerünket add meg nekünk ma” dolgokról, mellékhatások leleményes kivédéseiről. Emellett város építészetről és az építész bürokrácia diszkrét bájáról.

Megbízhatónak látszó „ ismert erdei körök”-től úgy tudjuk, hogy évek óta való törzshelyünknél, a Rozmaring vendéglőben chefet váltottak. Ez még valószínűleg nem okoz Paul Bocuse szintű gasztro-változást. Valószínűleg lesz időnk pszichésen átálln,i de a Rozmaring-konyhából reméljük érdekesebb, izgalmasabb illatokat hordoz a dunai szellő. Az étlap kívülről, formailag még a régi. (Nem lenne hülyeség összebarátkozni egy lyoni Ambassador Clubbal…Ott, mint Európa Gasztrófővárosában kevés a panasz a konyhákra…) Szép lenne egy Lyoni-Óbudai Rozmaring Restaurant vendégbarátság…

A héten is meghallgattunk két leendő Ambassador ösztöndíjast. Ismét a Budapesti Műszaki Egyetem ajánlotta Őket. Mint ismeretes, ők a karlsruhei clubtársaink jóvoltából kicsit betekinthetnek a német műszaki felsőoktatás érdemeibe. Nos, clubáldásunkkal indulhatnak útnak.

Legközelebbi találkozónk időpontjában már javában zajlik a labdarúgó EB. Bizonyára vannak sportbarátaink, akik egy jó meccs ígérete esetén vívódásoknak lehetnek kitéve. Akkor mit válasszanak? Ambassador, vagy EB? Nos, amennyire előrelátható, jövő csütörtökön még nem várható nagy meccs, nem nagyon játszanak klasszisok. Nálunk viszont Ambassador klasszisokkal lehet találkozni.

Az idei könyvhéten, kisebb Ambassador gyülekezet találkozott. Ezt a régi szép szokást Koncz Pista barátunk terjesztette el.
Mint sokan tudják, ilyenkor a Könyvhét Vörösmarty téri megnyitóján megjelenik legmegbízhatóbb előadónk, Koncz István úr. Legszerencsésebb esetben ő is dedikál. De akár dedikál, akár nem, a figyelmes könyvszemle után egyfajta kultúr-sörözésbe kezdünk. Az ,hogy mi ebben a sörözés azt viszonylag könnyen meg tudjuk magyarázni. Node, mi a „kultúr” ?
Hát elsősorban irodalmi, kulturális hagyományú vendéglők, kávéházak felé vesszük az irányt. Ahol legjobb költőink, íróink már bizonyítottan jól érezték magukat. Mi is ezt szoktuk és valamit megérzünk a genius loci-ból. Bizonyos italmennyiség fokozza ezt a ritka érzékenységet.
(Azért, ha ennyire komolyan vesszük a kultúr igényünket, jegyezzük meg, hogy Kodály Tanár úr – bizonyítva, hogy ő magyar szakon is végzett – mindannyiszor kikelt a sokszor használt „kultúr” szó ellen. Ez szerinte egy feleslegesen germanizmus, ennél helyesebb a „ kulturális” szóhasználat. Helytelenek az olyan kifejezések, mint pl.: „Kultúr-minisztérium, helyesebb a : „Kulturális Minisztérium”! Ez szerinte a kedvezőbb latinos nyelvhatás. Hát, ezen is gondolkozni fogunk.)

Így aztán mindezen gondolatok hatása alatt, örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubesténk pontos időpontja :

2016. június 16. (Clubcsütörtök)
Helyszín : Budapest, Rozmaring Vendéglő
(Óbuda, Duna part)
Kezdete: 18:30 órától!

Clubestéinkre minden kedves Ambassadort és érdeklődőt szívesen látunk – ha erre jár!

A többit pedig megbeszéljük: majd a clubban!

Kelt, Óbudán 2016 június avagy Szent Iván havának 9. napján

Ambassador üdvüzlettel

S. J.
Clubkrónikás