Gyönyörű őszi napon, 2016. október nyolcadikán került sor a találkozóra a székesfehérvári Ambassador Club Alba szokásos klubtalálkozói helyén, a Borbárban, ahol a kedves fogadtatás mellett kiváló borokat is kóstolhattak a 2016-os Nemzeti Ambassador Club Magyarország Találkozó résztvevői.

Az összejövetelen a fehérvári klub teljes létszámmal – mint házigazdák is – a pécsi club három fővel, a budapesti club két fővel a Duna club két fővel és a kisbéri club egy fővel képviseltette magát. Ceglédről az eredeti tervek ellenére sajnos nem sikerült senkinek eljönnie.

Mielőtt valaki keveselné a létszámot, el kell mondanunk, hogy a mai pörgő világban azt is értékelni kell, hogy sikerült ennyi clubtagnak időt szakítani arra, hogy a szokásos üzleti vagy munkával kapcsolatos dolgok helyett most emelkedett témákról társalogjanak, azaz baráti kapcsolatokról és a hazai ambassador közösség ügyes bajos dolgairól váltsanak szót.

A találkozó az Ambassador Club Alba elnökének – dr. Szomor Attilának – köszöntőjével indult, majd Kriszt Tamás barátunk -szintén az Alba Club tagja- egy színvonalas előadásban ismertette Székesfehérvár történetét, és említette meg fontosabb látnivalóit.
A bevezetést követően Keresnyei János a Nemzeti Ambassador Club Magyarország elnöke mondta el köszöntőjét és sorolta fel a nemzeti ambassador közösség jövőbeni kihívásait melyek röviden :
– újabb ambassador clubok alapításának kezdeményezése,
– fenntartani a kapcsolatot a nemzetközi ambassador közösséggel,
– közös találkozót kezdeményezni a szomszédos országok ambassadoraival
– újabb nemzeti találkozót szervezni 2017-ben
– megszervezni az IAC nemzetközi találkozót ( delegations meeting) Budapesten 2017 szeptemberében

Az elnöki felszólalást a Clubok képviselőinek beszámolói követték. A Pécsi RAC életéről dr. Kállai Sándor és dr. Sárszegi Zsolt barátunk mondott érdekességeket, kiemelve az Ambassador Futókör avatását és az idei Ambassador Díj átadását (díjazott Hárs József úr). A Budapest RAC életéről és igen érdekes vendégeiről dr. Ujlaki György beszélt és ajánlotta az előadásokat a többi club figyelmébe. A tagságában is fiatal Duna Club életéről Naszály András barátunk számolt be és mutatta be a baráti együttlétek szokásait. Az Ambassador Club Kisbér elnöke, Kovács István barátunk, mesélt és ismertette az elmúlt év történéseit, majd megismertük a frissen alakult Alba club terveit a clubélet fejlesztése, új barátok szerzése terén.

A remek, fűszeres – többünk meglepetésére paprika nélkül készült- vaddisznó pörkölt után a szó a nemzetközi kapcsolatokra terelődött és ismételten felmerült az Ifjúsági csereprogram kérdése, melynek Naszály András barátunk a nemzeti felelőse, aki továbbra is várja olyan családok jelentkezését, akik szívesen küldenék tizenéves gyermeküket külföldi ambassador családokhoz néhány hétre.
Ugyancsak szó esett a 2016. október 21-i IAC Delegation Meetingről is melyet Párizsban rendeznek idén. A találkozón – elnökünk hivatalos elfoglaltsága miatt – most egyedül vesz részt Naszály András, nemzeti klubunk alelnöke, aki a beszámolója mellett a jövő évi delegation meetinghez is készít egy bemutatkozó prezentációt hazánkról.

A nemzetközi ügyek után a hazai, ambasssadorok közötti kapcsolattartás került szóba. E téma első szavaival azonnal a nemzetközileg is elismert magyar Ambassador Club weboldal készítőjének és szinte egyedüli üzemeltetőjének Farkas Győző nemzeti kincstárnokunknak mondtak a résztvevők köszönetet és fejezték ki elismerésüket, majd szorgosan megfogadták, hogy kis írásokat fognak küldeni a honlapra – ezt várja is majd mindenki. A belső kapcsolattartáshoz minden club vállalta, hogy megküldi a tagok rendszeresen használt emailcímeit is, mert a mindenkinek kiadott tagsági emailcímek beállítása nem mindenhol sikerült, így egy másik módszerrel hozzuk majd létre a mindenkit elérő levelező listát.

A napirendi pontok kitárgyalása után oldott beszélgetés zajlott, melyet az utcán is folyattak a résztvevők, midőn közös fényképet készítettek az Országalmánál és meglátogatták a koronázási bazilika romjait és végigsétáltak a belváros hangulatos utcáin.

Dr. Seregélyesi János barátunk kedves – Fehérvárhoz kötődő – történetein jókat derülve a Borbárban végződött a séta, ahol az Alba Club finom rozébort ajándékozott a résztvevőknek. A jövő évi mielőbbi viszontlátás reményében köszöntek el egymástól a 2016 évi Nemzeti Ambassador Club Magyarország Találkozó résztvevői és megállapodtak abban, hogy a 2017-es találkozó nyár elején legyen egy olyan helyen, ahol családosan kikapcsolódhatnak a clubtagok. A találkozó helyszínére pedig várjuk a Clubok ajánlkozásait.

Köszönet az Ambassador Club Alba minden tagjának a lelkes előkészítésért és a kedves vendéglátásért!