Örömmel és tisztelettel jelentjük be, hogy az Ambassador Club Pécs által – 23 éve – létrehozott Ambassador Díj 2016. évi díjazottja Hárs József úr, Bóly város polgármestere.

„A hónap üzletembere: Hárs József, Bóly polgármestere (2012.), „Német precizitás, felvidéki szorgalom a magyar mintavárosban (2012.), Kik a kirobbanthatatlan polgármesterek? (2006.), Helyi magyar sikerek eperrel, ésszel és hittel (2014.), …megújult bólyi teniszcentrum négy salakos pályáján (2013.), Fuvola tanszak | Bólyi Zene Iskola, A legkorszerűbb optikai hálózatot építették ki Bólyban (2007.), Mohács-Bóly Térségi Fehér Borút Egyesület, Saját erőből épít naperőművet Bóly (2016.)” – csak néhány cím abból a listából, amit a Google keresője eredményül ad, ha beírjuk a „Hárs József Bóly” keresőszavakat.

Ugyanebben a találati listában – természetesen – szerepel az Ambassador Club Pécs 2016. májusi klubnapról szóló beszámoló, amikor Hárs József volt klubunk vendége. Az 1955-ös születésű, szakmáját tekintve épületgépész, polgármester a bólyi sikerekkel elkápráztatta az akkori hallgatóságot is. Ugyancsak jellemző Hárs Józsefre, hogy Bólyról beszélt, a bólyiakról, a bólyiak sikereiről, és nem magáról. Annyira szerény ezen a téren, hogy hirtelenjében nem is sikerült fellelni életrajzát, csak mindig a „bólyiak így, a bólyi emberek úgy”.

A díj átadására a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara épületében található Fókusz étteremben került sor a ma este 19:00 órakor kezdődött ünnepélyes klubnapunkon, mintegy 30 fő (klubtagok és párjaik, vendégeink) jelenlétében.

Seres László Alelnök úr megnyitó szavai nem a klasszikus megnyitók stílusát követte; elmondta az Ambassador Díj alapításának történetét, felolvasta az 1993-as „Elismerési rendet”, amelyet még alapító atyáink állítottak össze, és azóta is hűen követjük az ott leírtakat. Néma csend volt, amikor Seres Laci barátunk felolvasta az összes eddigi Ambassador Díjazott nevét, és el-elcsuklott a hangja, amikor olyan névhez ért, aki már nincs közöttünk. Láthatóan rajta, és a hallgatóságon is végigszaladtak a régi emlékek…

Seres László Alelnök úr ismertette az Ambassador Club Pécs döntését: az Ambassador Díj 2016. évi kitüntetettje Hárs József úr, Bóly polgármestere, majd átadta az Ambassador Díjat, amely egy arany körszegéllyel körbefogott ezüst érem, az Ambassador emblémával és a 2016-os évvel .

Az Ambassador Díj átadását követően dr. Síkfői Tamás barátunk, klubtagunk, méltatta Hárs József úr érdemeit, foglalta össze a klubtagok döntésének indokait.

Hárs József úr köszönő szavaiban kiemelte, hogy váratlanul és felkészületlenül érte a döntést, amiért zavarban érzi magát, de kettő dolgot feltétlenül el kell mondania: Bólyban a polgármester egy dolog, de az igaz munkát a testület együttesen végzi (itt következett néhány bólyi érdekesség 5 percben, a kábeltévétől az optikai hálózatig, a zeneiskolától a naperőműig, a német ajkúak és a betelepített felvidékiek együttélésétől a szociális gondozók külföldi munkavállalásáig), míg a másik dolog az, hogy az elmúlt 26 évben Bólyban a képviselőtestületben egyetlen ciklusban volt csak egy politikus, aztán soha többet. Bólyban úgy politizálnak az emberek, hogy tényleg az önön és gyermekeik sorsa legyen a legfontosabb.

A hivatalos rész után a résztvevők elfogyasztották az impozáns díszvacsorát, és kötetlen beszélgetést folytattak egymással, a díjazottal.

A hangulatról, a megörökített pillanatokról az alábbiakban mutatunk néhány képet (a minőségért elnézést; a nagy rohanásban a fotófelszerelé otthon, a töltőn vigyorgott… : -) ):