Holnap eljön az Ambassador Club Pécs tagjai által oly’ régen várt nap; „történelmi nyomot” hagyunk az utókor számára, ami konkrétan azt jelenti, hogy 2016. június 18-án, délelőtt 11:00 órai kezdettel hivatalos névadó ünnepséget tartunk, amikor a futókör az Ambassador Futókör nevet fogja viselni Pécs városának legifjabb közösségi létesítményénél, a Central Wakeboard Parkban.

Hiszem, hogy ha gyökeret vernek bennünk, és velünk maradnak ezek a gondolatok, tovább erősítjük és nemesítjük önmagunkat, családunkat, közösségünket, a világot.
Az Ambassador Credo sorai – és ezek a sorok 1999-ben fogalmazódtak meg „alapító atyáink” által – holnap a külvilág számára is materializálódik; egy olyan létesítmény fogja viselni az Ambassador nevet, amely hirdetni fogja a közösségnek az ambassadori gondolatokat – Barátság, Humanizmus, Segítőkészség, Tolerancia.

Az 1993-ban alakult Ambassador Club Pécs tagjai az idők folyamán ugyan változtak, de az eszmeiség változatlan maradt. Tagjai vagyunk a Nemzetközi Ambassador Clubnak, a Nemzeti Ambassador Club Magyarországnak, polgárai a magyar nemzetnek, és sohasem hagytuk, hogy a politika, a vallás, a viszályok soraink közé kerüljön.

A hosszú évek alatt gyakran előbukkant a gondolat: mennyire jó lenne, ha a pozitív gondolatainkról tudomást szerezne a nagyvilág, de ezen belül is, elsősorban szűkebb hazánk, Baranya megye és „fővárosa”, Pécs. Évek óta forgatjuk magunkban a lehetőséget, volt már olyan gondolatunk pl., hogy a pécsi 6-os út városi végponjánál lévő körforgalomba sziklakertet szökőkúttal telepítsünk, volt olyan, hogy az EKF során avassunk valamelyik közterünkön Ambassador reliefet, alakítsunk ki a Mecsekben pihenőhelyet. Majd kézenfekvő gondolatnak tűnt, hogy Pécs legnagyobb egybefüggő zöld területén önkormányzati támogatással létrejött közösségi téren jelenjünk meg. Itt sem volt hiány az ötletekből; ivókutakra, kerámia pihenőpadra, szökőkútra, térelemekre és már ki emlékszik rá, hogy mennyi elképzelésre futotta elménkből. 🙂

Ami azonban most megvalósul: A park területén lehetőség nyílik kivilágított rekortán burkolatú futópályán futni, strandröplabdázni, strandfocizni, tanösvényen túrázni és nem utolsó sorban kipróbálni szabadtéri fitness eszközöket, és a rekortán burkolatú futópályát holnaptól hivatalosan Ambassador Futókörnek fogják nevezni.

Köszönjük szépen az önkormányzatnak, Katics József klubtársunknak (akinek oroszlánrésze van a megvalósításban), az üzemeltetőnek, hogy lehetővé teszik, hogy az 1,2 kilométer hosszú, 1,8 méter széles, két irányú futásra is alkalmas gumiburkolatú futópálya az Ambassador Futókör nevet viselheti a jövőben.

Hiszem, hogy közösség vagyunk, melynek szilárd falait a kölcsönös tisztelet, a bizalom, a barátság, pillérei tartják.

A kis, Ambassador Club Pécs, közösség a kihelyezett fa jelzőtáblákkal is szeretné emlékeztetni a nagy Közösséget, a sportolókat, a mozogni vágyókat, a kirándulókat, hogy közös életünkben mennyire fontos a Barátság, a Humanizmus, a Segítőkészség, a Tolerancia. Nekünk ennyi, ilyen csekély eszköz áll a rendelkezésünkre, de reméljük, aki látja az Ambassador Futókör tábláit, annak eszébe jut az Ambassador Club Credojának szellemisége, és az adott pillanat, nap, élet jobbá teszi a szellem és a lélek összhangját, amitől – reményeink szerint – jobbá lehet a Világ!

Ezekkel a gondolatokkal hívunk, várunk mindenkit – legyen ő Ambassador tag, vagy egy mozgásra vágyó polgártársunk -, hogy fussa, kocogja, sétálja, bicegje, nézze körbe velünk a tó körüli pályát, és mondja velünk: Ambassador, Ambassador Club Pécs, Ambassador Futókör, Barátság, Humanizmus, Segítőkészség, Tolerancia!

Az ünnepi avatáson résztvevő Ambassador tagoknak és a velük lévő családtagjaiknak pedig a rövid, sallangmentes ceremónia után, az első kifulladásmentes lélegzetvételt követően bográcsos ebéd és frissítők (mielőtt bárki felszólalna: igen, a fröccs is frissítőnek minősül, ha azt nem bográcsmértékben fogyasztjuk… 🙂  🙂 )