Még az időjárás is várakozott, amíg megszólalnak a fanfárok, és az Ambassador Club Pécs újonnan választott elnökségének összetételét bejelentjük – merthogy egyrészről, ez volt a mai közgyűlésünk utolsó, hivatalos napirendi pontja, másrészről, sűrű hóesés fogadott bennünket a Hotel Pannónia Ambassador terméből távozóan.

Nade, kezdjük az elején, vagy a végén? Mivel a „legizgalmasabb” napirendi pont az Ambassador Club Pécs életében a legutolsó a tisztújítás, ezért kezdjük mindjárt a végeredménnyel – az Ambassador Club Pécs Elnöksége a mai naptól:

  Név Szavazat
Elnök dr. Lustyik György 12
Alelnök Seres László 7
Titkár dr. Sárszegi Zsolt 7
Kincstárnok Farkas Győző 12

Hogy mitől volt egy kissé izgalmas ez a választás? Minden egyes funkcióra legalább kettő, de leginkább három jelölt közül választhattunk, bár az elnökségért „vívott” harc, hamar eldőlt, mert gyakorlatilag minden jelölt visszalépett, és végén Lustyik Gyuri barátunk azzal lett elnök Seres Laci barátunk előtt, hogy kijelentette: „…ha az elnök akadályoztatva van, akkor az alelnök látja el a feladatait (és ez tényleg így is van), én elvállalom, mert idén sokat nem leszek itthon, vagyis Seres Laci dolgozhat helyettem…” 🙂  🙂

A szerencsétlen kincstárnoki poszt, ahogyan már évek óta, hamar régi gazdájára visszatalált; olyan ez, mint Midász király füle – akarja, nem akarja, lett neki… 🙂  🙂

Az alelnöki címért a két „nagy öreg” – Kállai Sanyi és Seres Laci barátunk vívott nagy csatát. Második fordulóra is sor került, hogy a döntetlen állásból valaki győztesen kerüljön ki. A két jelölt igyekezett mindenféle felajánlást tenni a tagok felé: … ha nem őket választjuk, akkor milyen jó sorunk is lehetne… széles volt a jókedv, és Seres Laci barátunké az alelnöki rang (meg a sok munka).

A titkári „beosztásért” is második fordulót kellett tartani, és a fej-fej mellett haladó két „újoncunk” közül 1 szavazatnyi különbséggel, dr. Sárszegi Zsolt barátunké lehet a „Titkár úr, kérlek..” megszólítás. 🙂 🙂

Egyébként, jelentjük nagy tisztelettel, hogy – sajnálatunkra – csak dr. Síkfői Tamás, és Horváth Arszlán barátunk nem tudott megjelenni, és – örömünkre – Héder Sándor barátunk (pártoló tag) tiszteletét tette a mai klubnapunkon. Tehát, nagyon bőven határozatképesek voltunk.

A tagság egyhangú határozattal elfogadta a 2015. évről szóló elnöki beszámolót, a gazdasági beszámolót, valamint a 2016. évben érvényes tagdíjat.

Ugyancsak egyhangú határozattal a tagság módosította az alapszabályát, amely – most már igazán reméljük – talán elnyeri a szigorú bírósági titkárok tetszését is…

Miközben az új elnök „tudta kötelességét”, és egy-egy pohár pezsgőre invitálta a klub tagjait, megbeszéltünk néhány ez évi programot, és fotózkodtunk is egy kicsit, majd elégedetten, mosolygósan távoztunk.

Na, ez az év tényleg jól kezdődik! 🙂