Ambassador hagyományok. Hagyományok, amelynek többségét mi, a tagság teremtette, alkotta, emelte hagyomány rangra; beszámoló és tisztújítás, színvonalas előadók érdekes és színvonalas témákkal, családi kirándulások, sportesemények, pincelátogatások, Ambassador Díj, évbúcsúztató malackodás. Barátság, humanizmus, tolerancia. Ha „A”-nak kezelik a fogát, „B”-től „ZS”-ig könnybe lábad a szemünk, ha sikerül a vizsgája, együtt ugrunk ki a bőrünkből, ha gyermeke születik, nincs nélkülünk tejfakasztó buli, ha a gyermeke állást keres, együtt szaladunk széjjel ismerősöket keresni, hogy kinek van a legjobb ajánlata. Van még tovább is; még fogunk róla mesélni… 🙂

Valamikor, az őskorban, alapító Atyáink azt mondották volt: köszönjünk el egymástól az év utolsó napján, és lévén Szilveszter napja, ahol malacsültet érdemes ennünk, mert a disznó előretúrja a szerencsét. A ropogósra sütött malac boldog, minden szempontból ígéretes esztendőt jelent. Ezért még a megrögzött hitetlenek is boldogan ragadnak kést és villát a malacpecsenye láttán – és így teszünk mi is hosszú évek óta, csak mindig van egy apró kis módosítás a menünk: ahogyan az idő halad előre, az urak testesednek, tekintélyesednek, koleszterinesednek, továbbá a kíséretükben lévő hölgyek hol a Dieta, hol a Pilates isteneknek hódolnak, mindenféle füvet, zöldet fogyasztanak, így – jobb a békesség – kedvezünk számukra is az ilyen családi programon, és a malacsültek számának rovására kétlábon járó zöldséget (csirke) is kínálunk, továbbá sertésszűzérmét, és vörösboros marhapörköltet is.

Az egyéb kötelezettségek és családi programok kissé hiányossá tették a megjelenést (hiányzók, a krónika kedvéért felsorolva: Horváth, Katics, Kállai, Kiss, Kovács, Zagorácz), de a jókedvet, az egymással történő találkozás örömét nem tudta számottevően és jellemzően csökkenteni.

dr. Lustyik György elnök úr pezsgős köszöntőjét a megjelent 21 fő a kitűzött feladatot teljesítette; az étel elfogyott, a jókedv megmaradt. Egymás hátát lapogatva köszöntük meg egymásnak az ó évet, és kívántunk egészségben és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt.