Ezen az ősziesre fordult tavaszi napon kifejezetten jó volt nem gyalog érkezni; a megbolondult szél kergette az utcán a kövér esőcseppeket – hol esett, hol zuhogott, hol elállt; olyan az időjárás, mint egy hisztis vénkisasszony. 🙁

Örömmel tapasztalhattuk, hogy most már a többedik egymást követő alkalommal is majdnem „teltházasak” voltunk, a hiányzók időben és jó okkal mentették ki magukat. (Csak a jegyzőkönyv kedvéért: Kasó Tamás, Keresnyei János, dr. Kondor Tamás és dr. Lustyik György voltak igazoltan távol, és velünk tartott Héder Sándor tiszteletbeli tagunk, valamint Kaszás Endre alapító tag barátunk is.)

Seres László barátunk és alelnökünk ismét komolyan vette kézbe a szervezést, a menetrendet, azaz a napirendet mindenki időben megkapta:

  1. A tervezett programunk szerint dr. Síkfői Tamás barátunk szervezésében látogat meg bennünket Hárs József úr, Bóly város polgármestere.
    Kötetlen beszélgetés  a településvezetés mikéntjéről, mely országos hírűvé tette a várost és a polgármester urat.
  2. Kovács Tibor barátunk szervezésében családi kirándulás Kisújbányára megbeszélése (Tervezett időpont: 2016.05.28-29., szombat-vasárnap). Kérjük a részvétel pontosítását.
  3. A Klub későbbi programjaival kapcsolatos egyeztetések, aktuális kérdések.

Ambassador Club Pécs - Klubnap vendége Hárs József polgármester, BólyHárs Józsefnek bizonyára fülzsibbadása van attól, hogy országos hírű lett ő és városa, de a tények makacs dolgok, legyen bármennyire is szerény valaki; Bóly és Hárs József neve összeforrt az országos hírnévvel. 🙂

A pécsiek csak „irigykednek” Bólynak van szak-, általános és zeneiskolája, óvodája, bölcsődéje, kultúrháza, könyvtára, számítógéppel felszerelt ifjúsági háza, tucatnyi sportágat művelő sportegyesülete, strandja, konditerme, kiterjedt idős-ellátó intézményrendszere. A város valamennyi utcája, parkja rendezett, kiépítettek egy minden utcába eljutó optikai informatikai hálózatot, ami olcsó telefont, tévézést és internetet biztosít.

Bólynak viszont nincs presztízs-beruházása, nincs „csakazértis felépítjük, de nem tudjuk eltartani” intézményük, jut mindenre pénzük, nem kell ijedezniük a fejükre növő hitelállománytól.

Legutóbbi „dobásuk” közé tartozik pl. a februárban indult naperőmű beruházásuk, ahol kiszámolták, hogy jobban járnak akkor, ha nem támogatásból építik meg a létesítményt, hanem önerőből. Egyszerű, nem? 🙂

„A munkámból adódóan nagyon sok polgármestert ismerek régóta, de számomra a mai napon egy teljesen új kategória született” – foglalta össze talán mindannyiunk véleményét Seres László barátunk.

Nagyfokú szerénység, csendes és határozott beszédstílus, tartalmas mondanivaló, remek logikai összekapcsolások, kritika és önkritika, nemes humor – valóban nagy élmény volt.

A rengeteg tennivaló mellett még van ideje egy kis borászkodásra is. Aki valamilyen rejtélyes okból nem ismeri a pécsi borvidék kiváló bio borait, annak: Hárs Család Bio Pincészete honlap tanulmányozása után irány Szajk, Pincesor 472.

A hatalmas tetszést kiváltó előadás-beszélgetést követően áttértünk napi ügyeink megbeszélésére. Kovács Tibor barátunk a 2016. május 28 – 29-i, kisújbányai családi kirándulás kapcsán kérte a még bizonytalankodók visszajelzését a részvételről. Mintegy 10 család kint is fog aludni, 4-5 család – várhatóan csak a szombati napot fogja Kisújbányán tölteni. Lesz egy közös főzés, amelyet valamelyik klubtársunk fog bevállalni, és lesz egy, amelyet a háziak fognak elkészíteni. A reggeliztetés vagy önellátó lesz, vagy a vendéglátók gondoskodnak róla, azt majd később eldöntjük.

2016. június 18-án, 11:00 órakor találkozunk az Ambassador-kör „0” métert jelző táblájánál. Katics József barátunk szervezésében ekkor avatjuk fel hivatalosan az Ambassador futópályát, egy közös családi futás-kocogás-séta keretében. Az ebédet bográcsban – feltehetően – Kasó Tamás barátunk fogja elkövetni, és elképzelhető, hogy dr. Ezer Ferenc és Farkas Győző barátaink is beállnak kuktáskodni, vagy legalább a helyes irányt mutatni Tamásnak… 🙂

A tagság megköszönte dr. Keller Juditnak, a Pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények orvos igazgatójának a felajánlott előadást, amelynek a témája a reanimáció (újraélesztés), gyakorlati bemutatóval és gyakorlással, és felkérte az orvos igazgató asszonyt, hogy amennyiben nem ütközne akadályba, a reanimációs bemutatót az Ambassador futópálya avatásakor tartsa meg.

Júliusban Katics József barátunk invitálásának fogunk eleget tenni (60! 🙂 ), augusztusban Seres László barátunk szervez nekünk drávai kenutúrát. Szeptemberben a római birodalomról és régészeti emlékeiről hallgatunk előadást, októberben díjátadó, novemberben Keresnyei János előadását a modern médiáról kísérhetjük majd figyelemmel, decemberben évzáró előadás, közös évbúcsúztató vacsora.

A részletekről a belső levelező rendszerünkön kap majd mindenki tájékoztatást.

Hej, ha Pécsnek lenne legalább egy-két Hársa…