A drávaszögi magyarok – akiknél pár éve látogatást tettünk – nem bízták a véletlenre: Minden magyarok lakta falut megillet a magyar közösségi ház, a magyar ifjúsági könyvtár és a magyar SZÓ! Ha külhonban nem lehet kapni a nyomtatott magyar szót, hát gyűjtenek onnan, ahol van, és ahonnan szívvel adják.

Ha van otthon pár régi könyved, amit szívesen odaadnál a határon túli magyar fiataloknak, hogy abból sajátítsák el, s gyakorolják az anyanyelvüket, akkor ne habozz! Kapd a hónod alá Benedek Elek meséit, vagy Tarzan történeteit, egy verses kötetet Adytól, vagy bármit, amit annak idején Te is szívesen olvastál és add tovább, hogy ne szótlan heverjen, hanem inkább szavakat szüljön!

Segítségedet előre is köszönjük és ígérjük, hogy számtalan csodás élmény fűződik majd könyved lapjaihoz, miközben a kis magyar közösségek kézről kézre, szájról szájra adják sorait!
Ha leírod hozzá egy lapra a neved és az e-mail-es elérhetőséged, küldünk neked köszönetképpen egy képet a könyveddel és a srácokkal a játszóházi könyvtárban!

Nagyon jó lenne, ha karácsonyra már négy helyen is tudna működni magyar könyvtár a Drávaszögben!

— Haraszti (már van könyvtár, de folyamatosan bővíteni kell)

— Újbezdán (most épül)

— Hercegszőllős és Vörösmart (ök lesznek a következők)

Ugye emlékeztek, akik ott voltatok a háromnapos Drávaszögi kirándulásunkon, milyen meghatóan szépen szólt az ízes magyar szó?

Aki hallja adja át, aki teheti ajándékozzon könyvet, aki teheti – kérjük – segítsen!

Technikai tudnivalók:

Ahogyan ismerünk benneteket, kedves Barátaink, biztosan számíthatunk rátok, ezért a kezdeményezést, mint Ambassador Club Magyarország, bizonyosan támogatjátok!

A mai naptól létrehoztunk egy információs e-mail címlistát, amelyre a főszervező, dr. Kondor Tamás barátunk mellett mindazok fel fognak kerülni, akik a szervezésben tevékeny feladatot látnak el:

dravaszog { kukac } ambassadorclub { pont } hu

További kérdéseket, felajánlásokat, információkat a fenti címen lehet kérni.

Jelenleg Pécsett három gyűjtőhelyet alakítottunk ki:

Pécsi Tudományegyetem – Műszaki és Informatikai Kar (Pollack)

  • Boszorkány utcai porta (Pécs, Boszorkány utca 2.)
  • Rókus utcai porta (Pécs, Rókus utca 2).

dr. Kondor Tamás nevére az őszi szünet utáni hétvégéig (2016.11.11.)!

Ambassador Club Magyarország Adminisztráció (könyvelés)

  • 7625 Pécs, Aradi vértanúk útja 2.

Az utóbbi címen a postai úton érkező küldeményeket is fogadjuk.

Tisztelettel megkérünk minden adományozót, hogy a gyorsabb válogatás, szétosztás segítése érdekében az adományozott könyvekhez egy kis táblázatot is csatoljon a könyvek írójának, címének, darabszámának feltüntetésével, és – természetesen – ne feledje a nevét sem feltüntetni, hogy legyen kinek megköszönni az adományt.

Az elképzelések szerint, remélhetőleg hamarosan sikerül a pécsi Árkádban is gyűjtőpontot kialakítani – erről később majd tájékoztatást adunk, hogy tényleg sikerült-e.

Kérjük, adjátok tovább minden kedves ismerősötöknek: „SZAVÁRÓL ISMERIK MEG AZ IGAZ EMBERT!” – és csatlakozzatok minél többen az adományozók sorába!