Kedves Clubtársunk !
Kedves Pártoló Tagunk !

2017. júniusi találkozásunkon, viszonylag szerény számban gyűltünk össze. A távolmaradók reméljük nem egészségügyi gondok miatt maradtak távol. Mert asztali beszélgetésünk témája éppen az egészségügy volt.

Budapest sokszor megtervezett és sokszor áttervezett kórháztelepítési stratégiája. Sejthető, ezekbe a kórházakba tervezhetjük kiszámíthatatlan jövőnk, egy részét.
Ez mindig aktuális téma sőt ami kis clubunk korösszetételét, korfájának finom ívét illeti egyre aktuálisabb. Ha valaki nemesen deresedő fejünkre pillant, joggal mondhatja, indokolt ha minél többet beszélgettek erről. Egyszer lehetne: „Furfangos vérnyomásunk”, másszor „Emésztésünk nyomában”, vagy „Az Urológus jóbarát!”

Naszály Attila clubtársunk vázolta fel a legutóbbi egészségügyi elképzeléseket, mint az ország egyik legfontosabb kórházának veterán, sok mindent látott főorvosa.

Azt minden kormányzat tudja, hogy a kialakult helyzetet valahogy meg kell oldania. A mindenkori pénzügyi kormányzat mindig sokallja a költségeket. Feltehetően olyan felelős állampolgári hozzáállást szeretne amiben vállaljuk mikor, milyen költségvonzatú betegségekbe keveredünk bele – aztán Pilátusként mossa kezét. A mindenkori egészségügyi kormányzat viszont Semmelweis Ignácként mossa kezét, hivatkozik a végvári egészségügyi gárda teljesítőkészségére és a betegek hadára.

Bizonyos számítások szerint túl sok a kórház, az is rossz helyen van, más víziók szerint, azért mégis hiányzik néhány igazán korszerű új kórház a város területén.
A helyzet megoldására születendő diagnózis társadalomtudományosan változékony és ötletelős a helyzet akutságának folyamata természettudományos tárgyilagossággal halad tovább.

Ismét Nyár van, beszélgetéseinknek színterét áttesszük a kerthelyiségbe. Lehetőleg közel az öreg Dunához. Itt, különféle birodalmak határán különféle történelmi konyhák illatát vitte már a nagy folyó. Fortyogtak itt ételek kelta edényekben, római tálakban, hun üstökben és oszmán-török bográcsokban. Koccintottak itt kupákkal és serlegekkel, korsókkal és poharakkal. A koccintás mindig egy kicsit köszönet és hála – hogy még ihatunk.
A mi kedves, százszor átlapozott Rozmaring étlapunk az utolsó kb.100 év közép európai kitekintésű egykor kedveltnek bizonyult ételeit kínálja lehetőségei szerint, a konyhai továbbélés reményével. (Legutóbbi információnk szerint, most nem megy rosszul a Rozmaringnak,főleg a hétvégi esküvők miatt.)

Ambassador híreinket tekintve pécsi clubtársaink, az Ambassador Club Duna és az Ambassador Club Alba tagokkal karöltve nem kis ambícióval szervezik a szeptemberi nemzetközi clubtalálkozót.

Mi a héten meghallgattuk tanácsokkal és áldásunkkal láttunk el egy újabb Ambassador ösztöndíjast.

Így a fentiek alapján örömmel hirdetjük, hogy e havi, rendes clubesténk pontos időpontja:

2017. július 20. /Clubcsütörtök/
Helyszín : Rozmaring Kertvendéglő
Óbuda, Duna part,Tímár utcai HÉV megálló
Javasolt kezdet: 18:30 óra!

Clubestéinken örömmel várunk minden Ambassadort – ha erre jár.

Nyaraló barátainknak, szép Nyarat, kellemes időtöltést, ha akarják aktív ,ha nem akarják ,nyugodt pihenést kívánunk.
Akik pedig a közelben vannak, azokkal megbeszéljük a többit – majd a clubban !

Kelt, Óbudán, 2017. július avagy Szent Jakab havának 13. napján

Ambassador üdvözlettel

S. J.
clubkrónikás