Kedves  Clubtársunk !

Újra itt egy új év és újra itt a régi Ambassador. Mondhatnánk: „újra itt a Nagy Csapat”.  De legyünk, korunkhoz illően,  mértéktartóak.

Ha jól számoljuk, 27. clubévünkbe (!) lépünk. Ez azért elég tekintélyes évszám. Egy közép-európai negyedszázad, épülgető civil társadalmának egyféle bizonyítéka.

Mi az év elején, feltehetően nem fogadunk meg semmit. Inkább igyekszünk továbbra legjobb korszakainkhoz hasonlóan club-élni.

Feltehetően maradunk óbudai törzshelyünknél. Rutinos mozdulatokkal lapozzuk végig a százszor átlapozott Rozmaring  Vendéglői étlapot. Nincs illúziónk. Feltehetően a Rozmaring konyha sem fogad meg semmit…

Átlagos – havi rendes – clubestéink vonzerejét  6-8-10  clubtag hitelesíti. Tekintettel hogy a mindenkor megjelenő clubtagjaink fele gépkocsival jön, kevéssé ihat, a clubestek hangulatát illetően csak magunk hangulat-teremtő képességében bízhatunk. Nem várhatunk bizonyos jóféle alkoholok feloldó, fokozó hatására. Egyéniségünk bájában, személyiségünk varázsában bízunk.  Hogy mindig találunk olyan témát amit sokoldalúan végig tudunk beszélni,ki tudunk dumálni,információinkat ki tudjuk cserélni.

Platon, az értelmes athéni férfiak esti találkozóitól a Lakomáktól , az eszmék magasröptű cseréit  várta el. Mi, ha nem is filozófus szinten, de valami hasonló, hasznos , értelmes beszélgetéseket várunk magunktól. Ebben azért vannak, elég jó saját hagyományaink is. Eredendő svájci, clubalapító atyáink, bölcsen és praktikusan úgy rendelkeztek, azonos hivatásokból kettőnél több clubtag lehetőleg ne igen legyen.

Ez sokban garantálja a különböző végzettségű, különböző közegben élő, különböző információval rendelkező és megjelenő tagság többféle megközelítésű, érdekes beszélgetésének a lehetőségét.

Az év első találkozóján általában elmeséljük karácsonyi, szilveszteri  Ünnepeink történetét. Akkor is, ha mind kevesebb romantikus fordulatról tudunk beszámolni. (Pl: találkozásokról mindenféle angyalokkal…) Kísérletet teszünk az előttünk álló clubév lehetséges programjainak végiggondolására.

A nemzeti clubtörténéséket illetően, tudjuk pécsi clubtársaink már az év elején megtartották tisztségviselőik megválasztását. Ismét komoly bizalmat kapott a régi elnök:  dr.Lustyik György úr. (Mi örülünk ha a régi tisztségviselőinket meg tudjuk tartani … )

Esetleges közös nemzeti clubprogramot, baráti találkozót, Ambassador hétvégét nem tartunk elképzelhetetlennek, de az utóbbi évek tendenciáinak figyelembevételével látjuk, ezek az igények mind kényelmesebben fogalmazódnak meg.

Korábban úgy gondoltuk ha nyugállományba vonulunk, akár hetente is clubélhetünk. Akkor még mindig egészséges, jókedélyű, megnyugtató nyugdíjú nyugdíjasok leszünk. Ez nem egészen így változott, mert társadalmi hasznosságunk átterelődött az unokák vigyázatára. Ez is viszonylag egész, józan nagyszülőt kíván.

A nemzetközi clubéletet illetően úgy tudjuk a nemzetközi vezetőség valamelyik része tervez Magyarországra, elsősorban Budapestre kirándulást. Ez valamikor a kora őszi időszakban várható. Igyekszünk, tájékozott idegenvezetőként, egy kellemes városnéző, fürdőző és gasztronómia élményhez hozzájárulni.

A fenti gondolatok szellemében, örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubesténk:

2017. január  19-én (Clubcsütörtök) lesz !

Helyszín : Óbudai Rozmaring Vendéglő

Kezdet:   18:30 óra!

Várható témáink:

  1. Aktuális Ambassador Információk
  2. Ambassador asztali beszélgetés
  3. Egyéb

Ami pedig a többit illeti,azt megbeszéljük majd a: clubban !

Kelt, Óbudán, 2017. (!) január, avagy, Boldogasszony havának 12. napján

Ambassador üdvözlettel

S.  J.
clubkrónikás