Kedves Clubtársunk !
Kedves Pártoló Tagunk !

Ahogy idézni szoktuk: „Hullatja levelét az idő vén fája,Terítve hatalmas rétegben alája..”
Idén még indokoltabb ez az idézetválasztás, hiszen Arany János Év van, 200.évforduló. A „Buda halálának” megjelenése éve (1864) óta van alkalmunk idézgetni, és ízlelgetni szép szavait.

A mi Ambassador club-fánk is végig futtatott egy évgyűrűt. Megint „elszelelt” egy esztendőnk. (Ez egy másik költő! – József Attila)

Az év vége mindig alkalmat kínál bizonyos számadásokra. Ha mindenáron erőltetjük a fa hasonlatokat, kis clubunk tagságának korfája is terebélyesedett. Az aktívnak mondható 11 tagból, kettő clubtársunk 80 év felettiségével büszkélkedhetünk. Egy clubtársunk áll a hetvenes életévek felezőjén. Négy clubtagunk töltötte be idén a bizonyos szempontból rejtélyes 70. évet. Különféle statisztikákban ez kategória határ. Nem sugároz feltétlen optimizmust , inkább bizonyos felmentést. (Mondván: 70 éves a pali, mit akar még?)
Biztosítóink pedig kifejezetten valami biztosítási trükkre gyanakodnak. Van pozitív hozama is, ingyenes könyvtár, levéltár, múzeum, stb belépő. A szépségkirálynők pedig megértő mosollyal átadják az ülőhelyeket…
Jövőre is közeledik a 70-hez két barátunk. Egy-egy clubtagunk pedig 50-es ill 40-es éveinek delelőjén tartja erős vállán a társadalmat. Tehát vállainkon ennyi év van már: „ cserebogár,sárga cserebogár…” (Megint egy költő, Petőfi Sándor)

Ez évi clubnaptárunkat visszalapozva elmondhatjuk, hogy megélénkültek a clubtalálkozók kiselőadásai, vagy Luther szavával szólva: „az asztali beszélgetéseink”.(Luther év is van!)

Clubtársaink tájékozott, érdekes előadásainak örülhettünk. Különféle témákat ismerhettünk meg kicsit közelebbről, belülről, bizalmasabban.
Pl. budapesti közegészségügy változékony ígéretei vagy a magyar felsőoktatás távlatai. Vagy a sokféle mondanivalóval visszatérő: Koncz Pista.

A legfontosabb clubprogram kétségtelenül az ez évi Nemzetközi Ambassador Clubtalálkozó volt. Igaz ennek oroszlánrészét – honnan e szafaris műszó? – pécsi, székesfehérvári és a Duna clubtársak vállalták.
De a programok javarésze Budapesthez, pl: törzshelyünkhöz a Rozmaringhoz, is kötődött. Résztvevő clubvezetőink teljes joggal kihúzhatták magukat, Európában ezen a szeptemberi hétvégén érdemes volt Budapesten időzni – minden Ambassadornak. Reméljük ezt a hírt vitték tovább Európától a Fülöp szigetekig!

Haladó hagyományaink szellemében próbáljuk évünket vidáman, vidámságra további okot adó fehér asztal mellett búcsúztatni. Reméljük a jó hangulatot, Pavlov reflex-szerűen, nem csak a fehér asztal látványa váltja ki!

Ugyancsak haladó hagyományainkhoz tartozik, hogy az év végi clubév-búcsúztatót, nem a szokott, ismert „százszor tört varázsú” étlap közelébe tartsuk. Jó ilyenkor egy kis kirándulás, egy kis kalandozás. A clubév-búcsúztató mindig családi ünnep is.
Hely javaslatunk a budapesti Vendéglő a Kis Bíróhoz c. étterem. Ez a villányi sztárborász, Bock József boraira épül. Sztárborász! Ezt a legújabbkori, pozitív fogalmat a villányi borászok építették fel. Erről ennél többet, kár is lenne mondani.

Ennek tudatában, szinte mámoros örömmel hirdetjük, hogy a

2017. évi Ambassador Clubévbúcsúztatót,
Karácsonyt, Szilvesztert – vagy ahogy tetszik

2017. december 16-án (szombaton) tartjuk 19:00 órai kezdettel!
Helyszín: „Vendéglő a KisBíróhoz” Étterem
(1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/D.)

Aktív tagjaink mögött érzünk egy pártoló tagságot is. Akik különféle okokból nem tudnak összejöveteleinkhez rendszeresen kapcsolódni. Akik egyébként minden clubesténkről tájékoztatást kapnak.
Szerencsés lenne, ha a clubév-búcsúztató alkalmával találkozhatnánk velük is, viszontláthatnánk egymást és koccinthatnánk csodaszép dolgokra.
Azoknak a barátainknak akik, bizonyára menthető okok miatt, sajnálatosan nem tudnak részt venni, ez úton kívánunk

Áldott Karácsonyt és Szerencsésen alakuló Új Esztendőt!

Kelt Óbudán, 2017. december avagy Karácsony havának, 6. (Mikulás) napján

Ambassador üdvözlettel

Ujlaky György
Clubelnök
Ambassador Club Budapest