Kedves Clubtársunk !
Kedves Pártoló Tagunk !

Szeptember végén, mikor kertészeti érdeklődésű költők szerint, még nyílnak a völgyben a kerti virágok, lementünk néhányan a clubba. Többen jelezték sajnálatos távolmaradásukat. A jóízű club-beszélgetések azonban szerencsére nem függnek a létszámtól.

A fő téma a szeptemberi nemzetközi Ambassador Küldöttgyűlés (IAC DM) volt, ami teljes sikerrel zárult. Meglepően nagy-létszámú (200 fő felett) több napos, több helyszínes, többprogramos clubhétvége volt. Bár az időjárás nem kedvezett a kirándulások többségének, a jó hangulat áttörte a meteorológiai frontokat.

Freiheit volt és Humanitat. A szervezés lényegét a pécsi clubvezetés adta. A szervezés profi volt. Bizonyára áttekintettük már, az ugyancsak profi részletességgel és gyorsasággal küldött képanyagot is.

A mi kis clubunkat két clubtársunk és egy clubfeleség reprezentálta. Örökítsük meg nevüket a krónika számára: Ujlaky Elnök Úr, Naszály Tiszteletbeli Elnök Úr és Ujlaky Ágnes aki igazi Ambassador feleségként, tolmácsolásával segítette a közelmúlt magyar történelme iránt érdeklődő vendégeinket.

Amint ismeretes a mi szűkebb felelősségünk az Ambassador Ösztöndíjasok meghallgatása és okos tanácsokkal való ellátása. A feltehetően nagyszerű tanácsok, pár év eltelte és mintegy 8-10 ösztöndíjas tevékenysége után, élénk nemzetközi érdeklődés mellett értékeltük a tényeket. Clubhelyiségünk kicsinek bizonyult.

Az ösztöndíjat biztosító karlsruhe-i clubtársaink visszajelzése szerint ösztöndíjasaink helyt álltak. Ők a budapesti Műszaki Egyetem hallgatói és kiválasztottjai,többen már végzettjei.
A kölcsönös megelégedettség biztos jele, hogy köztük többen, végzés után, Karlsruhe-ben kapták első állásajánlataikat.
Ahogy nagyvonalú karlsruhei clubtársaink elmondták, nem olyan magától értetődő ez, mint jóhiszemű Ambassador hozzáállásunkkal gondolnánk. Más Kelet-Európai műszaki hallgatónak (pl.: Lengyelország) is biztosítottak hasonló lehetőséget. De a velük való tapasztalatok nem probléma mentesek. Igaz ott nincsenek is Ambassador clubok, nem érezhetik magukon az Ambassador Áldást…. Erről mást,nem is érdemes mondani.

További aktuális Ambassador hír, hogy pécsi barátaink ez évben is, teljes ülésen kiosztották a saját Ambassador díjukat. (Ez, jó pár éve egy Ambassador címeres aranygyűrű is a díjazottaknak.) Ez évben: dr. Kis Endre úr kapta. Ő a szigetvári Takarékszövetkezet nyugalmazott Elnöke. E helyről is: Gratulálunk!
Ezt követően, imponáló menüjű clubvacsorát ettek végig. Jópofa pohárköszöntők hangoztak el.

A fentiek alapján örömmel hirdetjük, hogy e havi rendes clubtalálkozónk:

2017. október 19. (Clubcsütörtök)
Helyszín : Rozmaring Vendéglő
Óbuda, rakpart
Javasolt kezdet: 18:30 óra!

(Clubestéinkre minden kedves Ambassadort szívesen várunk – ha erre jár.)
A többit pedig, megbeszéljük majd a clubban.

Kelt Óbudán, 2017 október avagy Mindszent havának 12. napján

Ambassador üdvözlettel:

S. J.
clubkrónikás