Kedves Clubtársunk! Kedves Pártoló Tagunk!

Az év első clubtalálkozója, kicsit küldöttgyűlésre emlékeztetett. Mintha a távolmaradók helyett is csak küldöttek jöttek volna el. Tehát nem voltunk sokan. Január közepe volt, fagyos kellemetlen január. Elszoktunk az ilyen januároktól. „Rosszkedvünk tele” – mondja Shakespeare. Az ilyen telektől lesz rosszkedvünk. A Nap már 16 óra 26-kor lenyugodott. Többen jelezték, hogy az évszaknak egyébként megfelelő influenzás hatások alatt állnak.

Akik eljöttek azok is, betegségekről beszéltek. Saját betegségekről. Közelmúlti operációkról, orvosi tévedésekről, feledékenységekről, elnézésekről. Hiába a sebészorvos lovának is négy lába van.

A Rozmaring Vendéglő többi terme sem volt vendégektől zsúfolt. A konyha nyugodtan koncentrálhatott viszonylag szerény rendeléseinkre. Nem kellett egyszerre több tucat serpenyő körül szorgoskodniuk. A megszokott kommersz formát – azért hozták. Feltehetően idő kell amíg Lyonból elér a Rozmaringig, a Paul Bocuse d’Or Döntő gasztronómiai becsvágya és ambíciója. Örültünk a megszokott óbudai Fatányérosnak. (Azért kíváncsiak lennénk, hogy közelítenék meg Lyonban a mi kis Fatányérosunkat.)

A TV-n keresztül ott látott nyertes ételkombinációk, feltehetően a gyomorgyenge, ezerfajta ínyencségtől megcsömörlött, állandó gasztró-tanácsos szakorvosok felügyelete alatt álló vendégek menüje. Egyébként némi meglepetéssel konstatáljuk, hogy úgy néz ki, Lyonban nem működik Ambassador Club. Tehát, tudnának még merre fejlődni…

A mi gyomrunk, tucatnyi iskolai és munkahelyi menzákon edződött, de azért vélni tudjuk, mi a jó.

Testvér clubjainktól tudjuk, mindenhol megkezdődött az éves programok összeállítása. Mindenhol vannak, jól bevált, évente ismétlődő programok. És mindenfelé elindult az újdonságok, aktualitások keresése.

Amint már szó esett róla, a nemzetközi szervezet (IAC) is tervez ősszel, magyarországi találkozót. Igényük szerint mind kevesebb hivatalos idegenforgalmi szervezést kérnek és minél több a helyi clubtagság által kialakított, felfedezett, javasolt programba szeretnének betekinteni. Úgy érezzük mindig meg tudtuk megfelelő tartalommal tölteni, ezeket a közös találkozásokat.

Legrégebbi Pártoló tagjaink között Görcsöny ötletgazdag polgármestere a jövő héten gitárfesztivált tervez és Demjén Rózsi Kossuth Díjas dalszerzőnek egy modern szobrot állítanak. Ez persze némileg félrevezető. Nem szobor, egy kovácsoltvas jelzet, egy kottasor, egy dallam, amivel „…S az Életbe belehazudunk egy kis harmóniát…” (mondja egy másik költő).
Ez a mostani program részben,szerényebb mértékben, megegyezik a korábbi szellemi és valóságos disznótourokkal. A hétköznapi gazdaság gondjainak, finom, figyelmeztető jele, hogy úgy néz ki lassan lezárulnak ezek a disznóvágások. A helyt adó és lebonyolító Kastély vendéglő nem tudja megtartani magát. Mint ahogy évekkel ezelőtt bezárt Görcsönyben a jóemlékű Diana vendéglő is. A mesterszakács tulajdonosokra nem itt, máshol,talán Pécsen van szükség. Sajnos nem chefként, inkább ételipari munkásként. Vigyázó szemeiket, innen, nem tudják Lyonra vetni…

Mi magunk, nem csak várunk a sült húsokra, hanem lehetőségeink szerint egy-egy kiselőadással dúsítjuk clubestéink emlékezetességét.

Száz érdekes szónak is egy a vége: örömmel hirdetjük,hogy az e havi rendes clubesténk pontos időpontja:

2016. február 16. (Clubcsütörtök)
Helyszín : Rozmaring Vendéglő
Kezdete: 18:30 óra!<(p>

Várható témáink :
1. Aktuális Ambassador Információk
2. Ambassador asztali beszélgetések: Érdekességek a magyar szerzői jogról
Témavezető: dr. Seregélyesi János clubtag
3. Egyéb

Clubestéinkre minden Ambassadort szívesen várunk – ha erre jár!

A többit pedig megbeszéljük, majd a clubban!

Kelt, Óbudán, 2017. február avagy, a régi magyar naptár szerint, Böjtelő havának 9. napján

Ambassador üdvözlettel

S. J.
clubkrónikás