Tisztelettel és örömmel értesítjük tagjainkat és olvasóinkat, hogy a mai naptól kezdődően honlapunk SSL tanúsítvánnyal rendelkezik, a böngészők biztonságos weboldalnak minősítik.

Mi az SSL tanúsítány, miért kell a biztonságos weboldal?

Biztonságos weboldal - zöld lakat jel az Ambassador Club Magyarország honlapjánálBizonyára sokan észlelték, hogy a webböngészőjük megnyitásakor, a felkeresett oldal címének beírásakor a böngésző (Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Opera, Safari, stb.) címsorának bal oldali részén egy zöld színű lakat jelenik meg, ami azt jelenti, hogy a weboldal biztonságos.

Az adatok védelmét szolgálja az úgynevezett SSL (Secure Sockets Layer) nevű technológia, amely a webböngésző és a webszerver között átvitt adatok titkosítására szolgál. A SSL használatával biztonságossá tett weboldalak címében a http: helyett a https: előtag szerepel, ezért az SSL-re sokan „HTTPS” néven hivatkoznak.

„Az SSL használatával magasabb fokú adatvédelem és biztonság érhető el, mint a titkosítatlan webes kapcsolatokkal. A technológia csökkenti annak a kockázatát, hogy az átvitt információk egy külső fél kezébe kerüljenek, és így lehetőséget adjanak a velük való visszaélésre. A webhely számos látogatója nagyobb bizalommal osztja meg fizetési és egyéb személyes adatait, ha tudja, hogy az oldal SSL-kapcsolatot használ.” [Google – Bevezetés az SSL használatába]

Böngészők elkérik a weboldal tanúsítványát, megvizsgálja, hogy a tanúsítvány az ambassadorclub.hu címre szól-e, majd az SSL protokoll szerint ellenőrzi, hogy a webszerver rendelkezik-e az adott – ambassadorclub.hu címre szóló – tanúsítványhoz tartozó magánkulccsal.

A Google 2016. év végétől figyelmeztetést küldött azoknak a weboldalaknak, melyek felhasználónév és jelszó mezőket használnak, és nem https alatt futnak. 2017. januártól a Chrome, a Firefox  jelzi a felhasználóknak, amennyiben általuk nem biztonságosnak nyilvánított, azaz SSL tanúsítvánnyal nem rendelkező oldalakon járnak.

Egy hacker támadás során nemcsak a megadott adatok, de minden, a weboldalon történő forgalom is követhető, így azoknak a felhasználóknak, akik a http oldalak gyakori látogatói nem biztonságos kapcsolat esetén teljes böngészési története, ezáltal az általa valaha megadott összes adat visszakövethető.

Mi is úgy gondoljuk, hogy rendkívül fontos a honlap látogatóinak védelme (felhasználói név, jelszó, böngészési előzmények, stb.), az adatbiztonság, a személyes adatok védelme, ezért helyeztük üzembe minden weboldalunknál az SSL technológiát.

A mai naptól az Ambassador Club Magyarország weboldala a biztonságos SSL (https) technológiát alkalmazza!

Mindenkinek kellemes böngészést kívánunk (a további megújulás előtt álló) weboldalainkon!